• Președintele USR a solicitat, luni, în Camera Deputaților, organizarea referendumului „Fără penali în funcții publice” odată cu alegerile locale din septembrie.
  • Acesta i-a adresat solicitarea și premierului Ludovic Orban, aflat la „Ora premierului” în Parlament.
  • Proiectul a primit undă verde de la CCR, dar a fost blocat în Parlament.

Iniţiativa prin care condamnaţii definitiv nu pot ocupa scaunele administraţiei publice locale, este blocată, de un an de zile, în sertarele Parlamentului.

Dan Barna a propus, luni, să mergi la vot la referendum când mergi să îţi alegi şi primarul. În acest fel, şi cheltuielile de organizare s-ar reduce. Barna spune că Ciolacu tot încearcă să tergiverseze actul normativ. 

„Domnule Ciolacu, aţi pus, după zeci de solicitări ale USR, în sfârşit, această iniţiativă pe Ordonea de zi a Camerei Deputaţilor. Lăudabil, nu vreţi să mai fiţi asociaţi cu Dragnea”, a spus preşedintele USR, Dan Barna

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

„Dar de asemenea, aud că vă gândiţi că v-a spus cineva cum ar fi să puneţi referendumul în august, că pe căldură, românii sunt mai toleranţi cu hoţii. N-o să se întâmple asta, şi vă cer, domnule Ciolacu, să fim responsabili şi să punem acest referendum deodată cu alegerile locale”, a mai spus politicianul.