• USR acuză un „nou blat PNL-PSD”, după ce fostul premier Sorin Grindeanu a ajuns președinte interimar al Camerei Deputaților.
  • „Prin cedarea președinției interimare a Camerei către PSD, PNL arată că preferă USL 2.0 în locul refacerii coaliției cu USR”, arată partidul condus de Dacian Cioloș.
  • Pe de altă parte, Florin Roman acuză USR de trădare, pentru că nu a fost de acord să-i prelungească mandatul de interimar.

„Nou blat PNL – PSD! Sorin Grindeanu, marioneta lui Dragnea care semna OUG 13 și scotea în stradă peste 600.000 de români împotriva corupției, a fost ales președinte interimar al Camerei Deputaților, cu ajutorul PNL, UDMR și AUR. Doar USR s-a opus acestei numiri în ședința Biroului Permanent al Camerei”, sune USR, marți, într-un comunicat.

Aceștia mai spun că „numirea sinecuristului de la ANCOM la șefia Camerei nu este doar un gest de bunăvoință interesată din partea PNL-Cîțu, care, în urmă cu două luni, declanșa criza politică prin demiterea ministrului Justiției, Stelian Ion, și, implicit, excluderea USR de la guvernare”.

„Numirea lui Sorin Grindeanu înseamnă și că PSD primește un cuvânt important în desfășurarea procedurilor ce vor urma, de la formarea noului guvern la dezbaterea în Parlament a unor proiecte vitale pentru România. În plus, PSD primește platformă pentru sesizări la CCR pe conflict constituțional. Prin cedarea președinției interimare a Camerei către PSD, PNL arată că preferă USL 2.0 în locul refacerii coaliției cu USR”, mai precizează USR.

Recomandări

METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?