USR PLUS acuză: PSD şi PNL au decis azi siluirea Constituţiei

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu. Sursa foto: Mediafax

PSD şi PNL au decis siluirea Constituţiei, fiind un abuz fără precedent al unor politicieni care îl vor pe Florin Cîţu premier până la Congresul PNL din 25 septembrie, spune, joi, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu.

Ionuţ Moşteanu a declarat, după ce Birourile Permanente Reunite au decis amânarea votului pe moţiunea de cenzură, că PNL şi PSD au decis astfel „să calce în picioare Constituţia, făcând un abuz fără precedent şi amânând dezbaterea şi votul pe moţiunea de cenzură”.

Moşteanu spune că liberalii şi social-democraţii au făcut acest lucru în condiţiile în care au acceptat că este o moţiune de cenzură valabilă, pentru că au fost de acord cu citirea moţiunii de cenzură.

„Au acceptat că este o moţiune validă, valabilă, fiind de acord cu citirea aceste moţiuni şi apoi imediat au călcat în picioare Constituţia şi au amânat dezbaterea şi votul pe o dată ulterioară deciziei Curţii Constituţionale. Practic, astăzi, au decis cei de la PNL şi PSD că semnăturile alea nu sunt bune înainte de Congresul PNL, dar sunt bune după congresul PNL. Aşa trebuie citită decizia de astăzi. În continuare Marcel Ciolacu îi ţine spatele lui Cîţu, îl ţine pe perfuzii politice – dacă pot să spun aşa – la Palatul Victoria”, a spus Moşteanu.

Acesta a spus că plenul reunit, convocat pentru ora 16.00, de cei doi preşedinţi ai Parlamentului, va fi „un plan formal”.

„Matematic, în momentul ăsta PNL şi PSD au o majoritate şi cum spuneam asta s-a văzut şi în birou permanent reunit. Au votat împreună pentru siluirea Constituţiei şi este un act fără precedent, un abuz fără precedent. Nişte parlamentari au călcat astăzi în picioare Constituţia pentru a-l ţine pe Cîţu în picioare la Palatul Victoria până la Congresul din 25”, a mai spus Moşteanu.