• AUR face cu USR PLUS text comun de moțiune împotriva lui Florin Cîțu.
  • USR PLUS confirmă negocierile cu AUR.
  • Ionuț Moșteanu: „Cerem PNL să numească un alt premier“.

AUR face cu USR PLUS text comun de moțiune împotriva lui Florin Cîțu.

După ce USR PLUS a anunțat că strânge semnături pentru a depune moțiune împotriva lui Cîțu, Ionuț Moșteanu a confirmat că negociază cu AUR în privința moțiunii.

Am discutat cu toate partidele politice despre o eventuală moțiune de cenzură. Am discutat cu cei de la AUR. Avem împreună 122 de semnături. Putem depune o moțiune de cenzură. Nu ne dorim să ajungem aici, dar sperăm să facă un pas în spate mâine. Rămâne să discutăm despre text. Aș vrea să nu ajungem aici, dar asta depinde de doar de maturitatea politică a Florin Cîțu“, a spus Ionuț Moșteanu.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Cerem PNL să numească un alt premier. Următorul pas este ședința de coaliție, apoi dacă Florin Cîțu se agață de scaunul de la Palatul Victoria, așa cum l-am pus în Parlament, îl vom da jos tot în Parlament“, a mai declarat Ionuț Moșteanu.

Și europarlamentarul USR PLUS, Dragoș Tudorache, a anunțat că în fața abuzurilor făcute de premierul Florin Cîțu și de liberali, singura soluție este intrarea în opoziție.

„Nu putem să plecăm din guvern. Dacă plecăm, Cîțu va continua bine mersi cu interimari și va pune în aplicare măsurile de mită electorală. Trebuie să facem opoziție din interiorul cabinetului până când Florin Cîțu, PNL sau Președintele își asumă ruperea totală a Coaliției și alianța cu PSD pentru a rămâne la butoane. Este o situație ieșită din comun, fără doar și poate, dar suntem dispuși să uzităm de toate mijloacele și să folosim contextul politic pentru a devoala jocul politic al actualului premier“, a explicat Dragoș Tudorache.

Dragoș Tudorache a mai declarat că soluția este la PNL și că USR PLUS este pregătit să intre în opoziție.

Depinde de partid dacă îi oferă sau nu sprijin în continuare acestui politician iresponsabil pe care l-a numit în fruntea partidului. În ceea ce ne privește, suntem conștienți de dezastrul politic pe care colaborarea cu PNL sub bagheta lui Florin Cîțu ni l-a produs ca partid și coaliție. Știm că opoziția este singura soluție în fața acestor abuzuri și suntem pregătiți să facem și acest pas. Așteptăm să vedem dacă PNL e dispus să distrugă totul pentru cele 10 miliarde de euro promise de Florin Cîțu“, a mai spus reprezentantul USR PLUS.