Preşedintele Klaus Iohannis s-a discreditat iremediabil, pentru că nu şi-a exercitat mandatul de mediator în criza politică din prezent, declară vicepreşedintele USR PLUS Iulian Bulai.

Replica liderului USR PLUS vine după ce şeful statului a afirmat că USR PLUS s-a discreditat iremediabil în faţa românilor, prin moţiunea de cenzură depusă alături de AUR.

Deputatul precizează, pe de altă parte, că partidul său nu ar susţine un Guvern minoritar PNL.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Iulian Bulai spune că premierul Florin Cîţu trebuie să-şi dea demisia: „Premierul Florin Cîţu nu mai are parte de o susţinere majoritară în cadrul coaliţiei de guvernare. Florin Cîţu trebuie să plece. Ăsta este primul pas. Al doilea pas, dacă Florin Cîţu nu vrea să plece, este ce am făcut, adică atât că am depus moţiune de cenzură, cât şi demisiile miniştrilor USR PLUS din Guvernul Cîţu şi aşteptăm mai departe un răspuns şi o acţiune fermă din partea premierului (…). Blocajul se poate depăşi dacă se renunţă în momentul de faţă la frăţia de cruce Florin Cîţu-Marcel Ciolacu şi dacă nu se reface un USL”.

Vicepreşedintele USR PLUS precizează că partidul său nu ar susţine un Guvern minoritar PNL: „Noi nu am susţine un Guvern minoritar PNL. Noi suntem parte a unei majorităţi parlamentare constituite pentru a face reforme şi pentru a construi autostrăzi şi pentru a implementa programul nostru de guvernare. În momentul de faţă, nu există această discuţie pe masă şi nu există sub nici o formă această opţiune de a susţine un Guvern minoritar PNL”.

Întrebat dacă decizia USR PLUS de a depune o moţiune de cenzură împreună cu partidul extremist AUR este un gest care va costa electoral USR PLUS, Iulian Bulai a răspuns: „Nu, care va fi premiat de către alegătorii noştri, pentru că am înţeles că nu mai putem fi băieţii ăia cuminţi, ordonaţi, care stau într-un colţ, dacă PNL nu-şi respectă angajamentele şi promisiunile”.

Întrebat cum le va explica USR PLUS alegătorilor săi faptul că a legitimat o formaţiune extremistă, antisemită, homofobă şi cu discurs legionar, vicepreşedintele partidului a replicat: „Fiecare partid se legitimează prin prezenţa lui în Parlament. Dacă a fost votat de români, aşa cum este el, bun sau rău, aşa cum este AUR de extremă dreaptă, el rămâne aşa. Şi noi rămânem un partid liberal, orientat spre valori europene, deschis, reformist, cu oameni competenţi şi care doreşte o reformă radicală, sub toate aspectele. Asta arată doar că atunci când am avea un interes comun, am putea să colaborăm, dincolo de ce ne dezbină”.

Klaus Iohannis a declarat că USR PLUS s-a discreditat iremediabil în faţa românilor, prin moţiunea de cenzură depusă alături de AUR. Iulian Bulai îi dă replica preşedintelui: „USR PLUS consideră că preşedintele României s-a discreditat iremediabil în faţa acestui joc de participare politică, excluzând un mandat categoric pe care-l are preşedintele ţării, cel de mediator între forţele instituţionale şi politice. De aceea, nu pot să comentez altfel cele declarate”.​