• USR PLUS o propune pe Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru a prelua conducerea acestei instituții.
  • Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîțu.
  • Mihăilă: Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor.

USR PLUS o propune pe Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru a prelua conducerea acestei instituții. Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîțu.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat.

Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Portretul Ioanei Mihăilă

Medic endocrinolog, 40 de ani, căsătorită și cu doi copii, a înființat împreună cu soțul, tot medic, o clinică medicală privată.

Ioana Mihăilă este ceea ce oricine ar numi un om realizat pe plan personal și profesional. Odată cu fondarea PLUS, a vrut să se implice în politică și, după doi ani, a devenit nu doar președintele organizației județene Bihor, ci și candidat la Primăria Oradea al Alianței USR PLUS.

Ioana Mihăilă a fost parte din celula de criză PLUS COVID și a contribuit la programul de guvernare USR PLUS la capitolul dedicat managementului crizei COVID-19, se arată pe site-ul PLUS.

A absolvit, în 2005, Facultatea de Medicină, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, Cluj-Napoca, iar din 2006, timp de patru ani, a făcut stagii de pregătire în rezidenţiat pentru specialitatea Endocrinologie la Cluj-Napoca.

Din 2011, a lucrat ca medic endocrinolog, iar din 2014 a fost coordonator medical la Clinica Medena, în perioada 2018 – 2019 a fost coordonator al pregătirii pentru procesul de acreditare ANMCS – Clinica Medena.

„M-am implicat activ în politică în 2018, atunci când am avut certitudinea că direcţia în care se îndrepta România este total îndepărtată de valorile europene. Mi-am dat seama atunci că avem 2 opţiuni: fie plecăm din ţară, fie ne alăturăm oamenilor în care credem şi contribuim la schimbare. Am ales cea de-a doua variantă şi am aderat la organizaţia ”Platforma România 100”, iar apoi la Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS)”, afirma Mihăilă anul trecut, înaintea alegerilor locale.

Declarația de avere a Ioanei Mihăilă

Ioana Mihăilă deţine împreună cu soţul două terenuri intravilane în Oradea, obţinute prin contract de vânzare – cumpărare, iar un alt teren, de peste 500 de metri pătraţi, este obţinut prin donaţie. De asemenea, împreună cu soţul deţine trei case în Oradea, mai deţine o cotă parte dintr-un apartament din Cluj Napoca şi mai are un spaţiu comercial de 437 de metri pătraţi obţinut în 2015 prin donaţie, în Oradea.
Ea are un autoturism RenaulT Clio ŞI depozite la bănci care totalizează peste 400.000 de lei.

Soţul său, Marius Mihăilă, a acordat un împrumut de peste 330.000 de lei firmei Osteoprotect SRL, iar Ioana Mihăilă a acordat un împrumut de 65.000 de lei firmei Dermalite SRL.

În campania electorală, Mihăilă a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR. Anul trecut, ea a obținut 14.400 de lei ca endocrinolog la Dermalite SRL, de la care a încasat şi dividende de 137.000 de lei. Soţul său a obţinut 14.400 de lei ca medic specialist radiologie la Osteoprotect SRL, de unde a încasat şi dividende.

Cîțu are încredere în alegerea USR PLUS

Premierul Florin Cîțu s-a arătat încrezător că partenerii de coaliție de la USR-PLUS vor nominaliza o persoană potrivită pentru a prelua portofoliul de ministru al Sănătății, lăsat liber prin demiterea lui Vlad Voiculescu.

„Sunt sigur și ne vom uita la propunerea colegilor de la USR-PLUS, dar cu siguranță avem încredere în responsabilitatea colegilor noștri că vor nominaliza o persoană care să poată să ducă mai departe munca în Ministerul Sănătății”, a declarat primul-ministru, miercuri, la Palatul Parlamentului.