Va fi necesar paşaportul COVID în mall-uri, în weekend? Cîțu: „Ne gândim şi la această soluţie”

Florin Cîțu Sursa foto: Mediafax Foto
  • Premierul Florin Cîțu a afirmat că personalul din sistemul public trebuie să fie vaccinat sau testat.
  • Cîțu: „Eu cred că acolo unde intrăm în contact cu cetăţenii, trebuie să fim responsabili”.
  • Cîțu a mai zis că varianta paşaportului COVID în mall-uri, în weekend, ar putea fi luată în calcul.

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat, sâmbătă, la Botoșani, dacă va fi necesar paşaportul COVID în mall-uri, în weekend.

„Ne gândim şi la această soluţie. Eu nu sunt adeptul discriminărilor, dar acel paşaport include mai multe variante: persoane vaccinate, persoane testate, persoane care au trecut prin boală. Nu sunt adeptul variantei vaccinaţi/nevaccinaţi care să meargă separat la mall. Am avut mall-urile deschise anul trecut când nu aveam vaccin şi ele erau deschise. Ar fi hilar şi ridicol să le închidem acum când avem această soluţie, vaccinul. Nu văd această soluţie niciodată”, a afirmat Florin Cîţu.

Cîțu: „Trebuie să fim responsabili”

De asemenea, prim-ministrul a fost întrebat ce se întâmplă cu personalul medical care nu a fost vaccinat.

„Cred că nu doar personalul medical, dar şi personalul din învăţământ şi personalul din MAI, MApN, angajaţii care lucrează pentru Guvern ar trebui ca toţi să fie vaccinaţi sau să fie testaţi. Este varianta pe care eu o voi propune, voi vedea în funcţie de discuţiile cu specialiştii care o să fie varianta aprobată, vom discuta şi în coaliţie. Dar eu cred că acolo unde intrăm în contact cu cetăţenii, trebuie să fim responsabili”, a adăugat premierul.