Ion Cristoiu: „Nu, pentru că trumpismul nu este creat de Trump. Dacă administraţia Biden, democraţii, presa din America nu pleaca de la o analiză a cauzelor şi dispreţuiesc aceşti 74 de milioane care au dat după asta crezare acestei fantezii a lui Trump că s-au fraudat alegerile, aceşti oameni nu vor asculta de Trump.

Din punct de vedere al convingerii votul prin corespondenţă este moale. La Trump s-au dus la vot pe pandemie şi au stat la coadă. Trebuie să vezi de ce. Trebuie analizate aceste cauze ale trumpismului. El a verbalizat şi a dat voie acestor oameni, care sunt fermieri, cu puşca. Noi confundăm America cu Washington, Los Angeles şi New York. E vorba de America de dincolo de autostradă”.

Ion Cristoiu nu crede că Donald Trump va mai candida la următoarele alegeri, însă în Statele Unite va apărea „noul Donald Trump”.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA

„Dacă vreţi o analiză din punctul de vedere, nu trebuie să raportăm ceea ce a facut Trump după ce a pierdut alegerile la Biden. El este un exemplu a ceea ce înseamnă să mergi până în pânzele albe cu propriul electorat. E foarte important chiar în democraţie sî nu îţi înşeli electoratul. A spus acestui electorat ce voia el să audă.

El a ţinut seama de cei 74 de milioane. Ceea ce nu înţeleg PSD-iştii e că te adresezi electoratului. Cu actuala strategie, PSD nu va mai câştiga niciodată. Dacă electoratul tău crede că marţienii au venit si au modificat alegerile trebuie să le spui aşa.

Pe Netflix este o capodoperă, o sinteza a anului 2020. Să o vedeţi. La un moment dat, un personaj fictiv este o trumpistă. Nu pot să intri cu tancul în convingerile oamenilor. Electoratul lui crede că au fost falsificate alegerile”, a mai spus Ion Cristoiu.