• Ai putea merge în vacanță în funcție de zona în care locuiești
  • Inițiatorul legii, deputatul USR-PLUS Alin Apostol, a explicat ce s-ar schimba la vacanțele copilului tău
  • Unul dintre avantaje este că ar intra mai mulți bani în turism pe o perioadă mai mare de timp

Știu că-ți programezi concediul în funcție de vacanța copilului. Dar ce-ai zice să mergi în vacanță în funcție de zona în care locuiești? Deputații se gândesc să diferențieze pauza dintre semestre, pe cele patru macroregiuni.

Copiii ar rămâne acasă câte o săptămână consecutiv, începând cu cei din nord-vest, la sfârșitul lui ianuarie. Uite ce spune inițiatorul legii, deputatul USR-PLUS Alin Apostol: „Vacanța intersemestrială să aibă aceeași durată ca și până acum, numai că ea să se acorde defalcat, pe macroregiunile României. Copiii dintr-un sfert din România, să zicem, învață înainte de vacanță cu o săptămână în plus. Iar, un alt sfert din România învață mai mult după vacanță, decât dinainte de vacanță“.

Reprezentanții din turism susțin această idee. Unul dintre avantaje este că ar intra mai mulți bani în turism pe o perioadă mai mare de timp.

Îți explică vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Traian Bădulescu: „Vorbeam de trafic îngreunat, de ambuteiaje și de un grad de ocupare extrem de mare, doar în săptămâna de vacanță. Așa ar fi mult mai bine, pentru că hotelierii ar putea să primească familii cu copii, pe parcursul unei luni de zile, ar fi și tarifele mai moderate și toată lumea ar fi mulțumită“.

Ideea nu este nouă. Vacanțele diferențiate sunt o practică în unele state europene. În Bulgaria, direfențierea se face pe anii școlari. Iar studiile arată că această strategie a ajutat turismul local.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT