• Statele Unite autorizează vaccinul Moderna, care are 95% eficiență
  • Vaccinul Moderna se bazează pe aceeași tehnologie ca și cel de Pfizer, însă există niște diferențe
  • Vârstnicii din centrele de îngrijire sunt următorii pe lista celor care vor fi imunizați, după cadrele medicale din linia întâi

Vaccinul Moderna este cel de-al doilea vaccin care a primit autorizație de urgență de la FDA, relatează Reuters.

SUA are peste 307.000 decese înregistrate în urma Covid-19.

Milioane de doze ale vaccinului Moderna vor fi adăugate la tranșa promisă de Statele Unite, care a început în această săptămână cu cadrele medicale. Oamenii mai în vârstă din centrele de îngrijire pe termen lung sunt următorii la rând pentru a fi imunizați, conform protocolului elaborat de CDC cu privire la categoriile de oameni care au prioritate la imunizare.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

FDA a anunțat autorizarea vaccinului Moderna la o săptămână după autorizarea vaccinului Pfizer-BioNTech.

Vaccinul de la Pfizer, care se bazează pe o tehnologie asemănătoare cu cel dezvoltat de Moderna, a fost administrat cadrelor medicale la nivel național. Se preconizează ca imunizarea cu vaccinul Moderna să înceapă cu adulții de la 18 ani în sus.

Comisarul Stephen M. Hahn de la FDA a declarat că „FDA a luat o decizie crucială în combaterea acestei pandemii globale, care face victime zi de zi, prin autorizarea a două vaccinuri împotriva Covid-19”

Se preconizează și că vaccinul Moderna va fi utilizat în locurile greu accesibile, precum spitalele rurale.

Vaccinul trebuie păstrat și transportat la temperaturi foarte scăzute, însă nu la temperaturile extrem de scăzute pe care le necesită vaccinul Pfizer.

Moderna a declarat că intenționează să solicite o autorizație completă în SUA în 2021.

Diferența între vaccinurile Pfizer și Moderna

Conform BBC, vaccinul Moderna trebuie ținut la o temperatură undeva la -20 grade Celsius, în comparație cu Pfizer, la aproximativ -75 grade Celsius.

Ambele vaccinuri vin în două doze, cu diferența că a doua doză a vaccinului Moderna trebuie administrată după 28 de zile de la prima, iar a doua doză a vaccinului Pfizer, după 21 de zile de la prima.

Donald Trump a postat deja pe Twitter.