• 80.000 de doze AstraZeneca sunt distribuite în țară
  • Vaccinare cu AstraZenaca începe pe 15 februarie
  • Autoritățile locale spun că totul este pregătit
  • Chiar dacă totul este pregatit, cel putin pe hartie, vaccinarea incepe abia pe 15 februarie.

Unii primari nu vor să fie deranjați cu întrebări, duminică. Chiar dacă subiectul cu care i-am deranjat, vaccinarea, este un unul de siguranță națională.

Am sunat mai mulți reprezentanți ai autoritățile locale să aflăm cum stau cu centrele, dacă sunt deficiențe și dacă au rezolvat problema plății personalului.

Peste 80.000 de doze de vaccinuri AstraZeneca au ajuns la Institutul Cantacuzino. De acolo, pleacă spre cele patru centre regionale: Iași, Cluj, Dolj și Brașov. Apoi, vor fi distribuite în cele 181 de centre. În mare, totul este pregătit, spun autoritățile. Bani să fie și vaccinuri să vină! Până atunci, vaccinarea e pusă în hold. Abia pe 10 încep programările.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Tocmai astăzi am avut o discuție cu doamna director DSP Brașov, doamna doctor Andreea Necula legat de cum organizăm activitatea în centre pt că trebuie să intre pe fluxuri diferite. Suntem cu schema de personal aproape 90% pentru săptămâna viitoare. Astăzi se fac ultimele completări”, spunea duminică Flavia Boghiu, viceprimarul Braşov.

„De tot ce este în centru se ocupă medicul coordonator. Noi ne ocupăm doar de logistică. Au tot ce le trebuie acolo. Am amenajat două centre, de la început, în condițiile impuse de DSP, cu circuitele respective”, a spus şi Marius Dulce, primarul din Călăraşi.