• Începând cu data de 1 februarie 2022, vaccinarea în Austria a devenit obligatorie pentru persoanele de peste 18 ani.
  • Excepție de la regulă fac femeile însărcinate și cei care au o condiție medicală specială.
  • În momentul de față, 72% din populația țării este vaccinată.

Austria a devenit prima țară din lume care a impus vaccinarea obligatorie prin lege. Toate persoanele cu vârsta de peste 18 ani vor trebui să se imunizeze împotriva virusului SARS-CoV-2.

Începând de astăzi, 01.02.2022, Austria începe campania de vaccinare obligatorie a populației adulte. Persoanele care nu vor face acest lucru vor trebui să plătească amenzi cuprinse între 600 și 3.600 de euro. Vaccinarea obligatorie vine în momentul în care 78% din populația țării este deja imunizată.

Cu toate acestea, excepție de la vaccinarea obligatorie vor face femeile gravide, dar și persoanele ale căror probleme de sănătate nu permit vaccinarea acestora. În momentul de față, 72% din populația țării este vaccinată.

Recomandări

ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI

Austriecii au protestat împotriva vaccinării obligatorii

În prima jumătate a lunii decembrie, anul trecut, austriecii au ieșit în stradă și au protestat împotriva măsurilor adoptate pentru oprirea răspândirii virusului. Cea mai mare nemulțumire a protestatarilor a fost legată de vaccinarea obligatorie. Aproximativ 44.000 de persoane au ieșit în stradă, considerând decizia de vaccinare ca fiind una personală.

În luna decembrie, Austria a confirmat peste 1,2 milioane de persoane infectate, dintr-un total de 8,9 milioane de locuitori. Mai mult decât atât, în ultima lună din 2021, s-a ajuns la un număr de peste 13.000 de decese, conform Johns Hopkins University, scrie BBC.

Decizia de vaccinare obligatorie a Austriei a fost aprobată pe data de 20 ianuarie 2022, deși protestele au fost numeroase. Legislația a trecut cu 137 de voturi pentru și a avut doar 33 de voturi împotrivă. Mai mult decât atât, inițial, Guvernul a vrut ca vaccinarea obligatorie să înceapă cu persoanele de peste 14 ani, dar, ulterior, s-a rămas la vârsta de 18.