• Grecia a înregistrat marți o nouă creştere majoră a cazurilor de COVID-19.
  • Statul elen impune obligativitatea vaccinării anumitor categorii profesionale, inclusiv a personalului medical.
  • Până acum, doar 38% din populația elenă a fost vaccinată anti-COVID cu schema completă.

Grecia a înregistrat o creștere seminificativă a cazurilor de coronavirus, după mai multe săptămâni de scădere. În acest caz, guvernul de la Atena urmează să anunţe săptămâna viitoare obligativitatea vaccinării anumitor categorii profesionale, inclusiv a personalului medical, notează Reuters.

Comitetul de bioetică al țării a recomandat luna trecută vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății și personalul din centrele de îngrijire a persoanelor în vârstă doar „ca măsură de ultimă instanță”, cu un anumit interval de timp, în cazul în care eforturile de încurajare a inoculării se dovedesc ineficiente.

Noi restricții pentru localuri

„Guvernul (…) dispune recomandarea Comitetului naţional grec de bioetică cu privire la vaccinarea obligatorie a unor grupuri profesionale specifice. Decizii în acest sens urmează să fie anunţate săptămâna viitoare”, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, o purtătoare de cuvânt a Guvernului, Aristotelia Peloni.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Autoritățile sanitare din Grecia au decis, joi, să impună noi restricții pentru restaurante, baruri şi cluburi de noapte. Localurile vor putea să primească doar clienţi care stau pe scaune.

Mai mult, doar 38% din populația Greciei a fost vaccinată împotriva Covid-19 cu schemă completă.