• Sao Paulo și Rio suspendă vaccinarea cu AstraZeneca pentru femeile însărcinate.
  • Decizia a venit în urma recomandării agenției de reglementare Anvisa, care a raportat un „incident”.
  • Ministerul Sănătății investighează moartea la Rio de Janeiro a unei femei însărcinate care a primit vaccinul AstraZeneca.

Multe state braziliene, inclusiv cele din Sao Paulo și Rio de Janeiro, au anunțat, marți, că au suspendat vaccinarea femeilor însărcinate cu serul anti-Covid al AstraZeneca, în urma recomandării agenției de reglementare Anvisa, în urma unui „incident”, notează Le Figaro.

Potrivit ziarului Folha De S. Paulo, Ministerul Sănătății investighează moartea la Rio de Janeiro a unei femei însărcinate care a primit vaccinul AstraZeneca, informații încă neconfirmate de către autorități AFP.

Aceste suspendări apar într-un moment în care utilizarea vaccinului AstraZeneca a fost restricționată în majoritatea țărilor UE din cauza cazurilor foarte rare de tromboză pe care le poate provoca, alimentând neîncrederea semnificativă în rândul publicului larg.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Luni seara, Anvisa recomandase „suspendarea imediată” a vaccinării cu AstraZeneca pentru femeile însărcinate. Agenția de reglementare a susținut într-un comunicat de presă că utilizarea acesteia pentru femeile însărcinate nu se numără printre indicațiile formulate de laborator. „Această recomandare rezultă din vigilența constantă a incidentelor din timpul vaccinării anti-Covid în toată țara”, a precizat Anvisa, fără a menționa decesele suspecte din Rio.