• Belgia intenționează să vaccineze 8 milioane de locuitori cu viitorul ser anti-Covid.
  • Guvernul belgian garantează gratuitatea vaccinurilor „pentru fiecare cetățean”.
  • Belgia este una dintre țările cele mai afectate de pandemie.

În conferința interministerială privind sănătatea publică, la care au mai participat ministrul sănătății Frank Vandenbroucke și omologii săi din unitățile federale, s-a luat decizia că vaccinarea nu va fi obligatorie în Belgia.

„Obiectivul este vaccinarea a cel puțin 70% din populație”, iar „grupurile prioritare vor fi determinate pe baza avizelor științifice și a unei dezbateri sociale”, se specifică într-un comunicat de presă. „Vaccinarea va fi gratuită pentru fiecare cetățean”, a precizat Frank Vandenbroucke.

Belgia s-a înscris, momentant, pentru a beneficia de 7,7 milioane de vaccinuri de la AstraZeneca (administrate în două doze) și 5,5 milioane de la Johnson & Johnson, a spus agenția Belga. La fel ca alte mari state din Europa, Belgia participă la procedura europeană de achiziționare a vaccinurilor anti-Covid, se mai arată n comunicatul de presă.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Belgia, 14.000 de decese din cauza Covid-19

Luni, Comisia Europeană a anunțat că va parafa un acord de achiziționare a unui vaccin împotriva Covid-19, al cincilea de acest gen, cu grupul farmaceutic german CureVac, și speră să semneze un al șaselea „în curând” cu firma americană Moderna.

Primele patru contract sunt semnate deja cu Pfizer și BioNTech, AstraZeneca și Johnson & Johnson și încă un contract cu duo-ul franco-britanic Sanofi-GSK. Mai mult, Belgia, o țară cu 11,5 milioane de locuitori în care au fost deja înregistrate aproape 540.000 de cazuri de coronavirus și peste 14.000 de decese, este unul dintre statele europene cele mai afectate de pandemie.