- Informații preluate din surse obscure, distribuite de mii de ori de oameni
- O postare de tipul „trolling”, distribuită de peste o mie de ori
- Postarea anunță moartea unui preot din cauza vaccinului
- Fotografia atașată este de fapt cea a actorului Christian Bale
- Actori ca Anthony Quinn, Anthony Hopkins ori Jude Law, personaje de fake news
- O fotografie cu Toma Caragiu, folosită de asemenea într-o postare
Trăim vremuri tare ciudate – în care știința reușește să dea lumii un vaccin în timp record, dar nu poate găsi soluția și pentru știrile false.
E epidemie de fake news în spațiul virtual, atrag atenția specialiștii – deși nu e obligatoriu să fii expert ca să-ți dai seama de asta. Odată cu pandemia, acum și cu vaccinul, informațiile false se răspândesc cu o viteză amețitoare. Unele au în spate un scop obscur, altele doar pe cel al amuzamentului.
Așa se face că postări care-i arată pe Toma Caragiu, Anthony Hopkins ori Christian Bale în roluri de film adună mii de distribuiri. Toate au alăturată povestea unui preot răpus nu de COVID-19, ci de vaccin.
O postare care anunță moartea unui preot din cauza vaccinului are atașată o fotografie în care, de fapt, este actorul Christian Bale. Postarea a fost publicată pe o pagina de Facebook de satiră, „Logos – Sabia Adevărului“.
Pe drumul de la glumă la informație certă sursa dispare, iar oamenii sunt convinși că Jude Law sau actorul care l-a jucat pe Batman sunt preoți reali injectați cu vaccinul.