• Premierul ceh spune că a primit oferte de vaccin AstraZeneca din Golf
  • Vaccinul poate costa de zece ori mai mult pe piața neagră
  • Riscul ca vaccinul de pe piața neagră să fie falsificat este foarte mare

Criza de vaccin a adus cu ea și piața neagră a vaccinurilor. Premierul ceh, Andrej Babis, a spus că a primit oferte de vaccin AstraZeneca de la mai multe țări din Golf.

Există zvonuri că au fost țări europene care au primit oferte de vaccin AstraZeneca din Brazilia, la 15-20 de dolari doza, în condițiile în care serul costă în jur de doi euro doza. Purtătorul de Cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mammer avertizează că aceste vaccinuri ar putea fi falsificate.

Este vorba despre injectarea unei substanțe active în corpul uman, deci trebuie să fiți 100% siguri că modalitățile prin care achiziționați vaccinurile sunt complet legale.”, a anunțat Eric Mamer, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Pandemia a creat piețe negre și paralele încă de anul trecut, când au fpst descoperite multe materiale de protecție falsificate. Problema continuă, periodic sunt descoperite loturi de măști neconforme sau falsificate. În cazul vaccinurilor, riscul este mult mai mare.

Când ești pe piața neagră, există riscul să primești lucruri care nu sunt autentice. De aceea supraveghem asta îndeaproape.”, a mai adăugat Eric Mamer, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.