• Vaccinul anti-Covid de la Sinopharm a fost aprobat de OMS
  • Vaccinul este deja folosit la scară largă, în ţări precum China sau Emiratele Arabe Unite

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat vineri că a autorizat utilizarea de urgenţă a vaccinului anti-Covid produs de chinezii de la Sinopharm, relatează The Washington Post.

Astfel, vaccinul produs de Sinopharm se poate alătura iniţiativei Covax pentru a împărţi în mod egal, în lume, vaccinurile împotriva coronavirusului.

De asemenea, decizia OMS oferă o doză de credibilitate, fiind totodată primul vaccin produs de China care primeşte aprobarea organizaţiei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Prin această aprobare se extinde lista vaccinurilor anti-Covid pe care Covax le poate cumpăra pentru a accelera programele de vaccinare”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Chiar dacă vaccinul de la Sinopharm este deja folosit la scară largă, producătorii săi au oferit până acum doar informaţii limitate despre eficienţa şi efectele adverse ale vaccinului.

Un grup consultativ al OMS a anunţat săptămâna aceasta că vaccinul de la Sinopharm protejează persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 59 de ani, bazându-se pe studiile clinice efectuate în China, Bahrain, Egipt, Iordania şi Emiratele Arabe Unite.

Cu toate acestea, grupul consultativ strategic de experţi a declarat că are un „nivel scăzut de încredere” cu privire la eficacitatea vaccinului în rândul persoanelor de peste 60 de ani şi o „încredere foarte scăzută” cu privire la potenţialele efecte secundare pentru respectiva grupă de vârstă.