• Vaccinul chinezesc anti-Covid de la Sinovac are o eficacitate de 67% în prevenirea infectării simptomatice
  • Studiul a fost realizat în cadrul campaniei de vaccinare din Chile
  • Studiul din Chile a examinat eficacitatea CoronaVac în rândul a 10,5 milioane de persoane

Vaccinul chinezesc anti-Covid de la Sinovac are o eficacitate de 67% în prevenirea infectării simptomatice, au arătat datele dintr-un studiu realizat în Chile, relatează Reuters.

CoronaVac este 85% eficient în prevenirea spitalizărilor şi 80% eficient în prevenirea deceselor provocate de virus, a declarat guvernul chilian.

Stocurile de CoronaVac din Chile se epuizează, acordul fiind pentru 14,2 milioane de doze, livrate până în luna mai. Oficialii din Chile au declarat că negociază pentru încă patru milioane de doze de vaccin şi, deocamdată, ţara sud-americană va utiliza vaccinurile de la Pfizer-BioNTech.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Studiul din Chile a examinat eficacitatea CoronaVac în rândul a 10,5 milioane de persoane, analizând atât persoanele care au fost vaccinate, cât şi cele care nu au fost. Vaccinurile au fost administrate la o distanţă de aproximativ 28 de zile.

Datele CoronaVac din Chile, mult mai bune decât cele din alte ţări

Studiile din Brazilia au indicat o eficacitate de puţin peste 50% în prevenirea cazurilor simptomatice, în timp ce în Indonezia datele preliminare au arătatv o eficacitate de 65%.

Cu toate acestea, studiile efectuate în Turcia au arătat o eficacitate de 83,5% în prevenirea cazurilor simptomatice şi eficacitate de 100% în prevenirea cazurilor severe şi a spitalizării.