• Virgil Păunescu: Vaccinurile actuale nu pun capăt pandemiei
  • Vaccinul descoperit de specialiștii OncoGen a fost ignorat de autorități
  • Dacă ar fi primit 5 milioane de euro, Păunescu spune că vaccinul lui era azi pe piață

Rețeta lui Păunescu este o oportunitate la care statul român a dat cu piciorul, crede istoricul Marius Oprea.

Marius Oprea, jurnalist MEDIAFAX: „L-am întrebat și eu pe doctorul Păunescu, asta a fost unul dintre primele lucruri. Mi-a spus că patentarea ca atare a unei asemenea invenții ar fi luat foarte mult timp: 1 an, 2.

Ori nu e timp pentru așa ceva, în aceste condiții ale pandemiei. Mult mai omenesc i s-a părut ca să facă publice rezultatele cercetărilor lor, iată deci că aceste rezultate ale cercetărilor lor sunt folosite, sunt puse acum în practică de către specialiștii, cercetătorii din Germania, care merg mai departe cu cercetările în acest domeniu.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Merg și la noi, însă mult mai încet și fără a avea perspectiva că descoperirile lor să fie puse în practică. Guvernul a avut aici în ogradă o găină care făcea ouă de aur, și în loc să-i facă un cuibar frumos, a tăiat-o și a făcut ciorbă din ea.

În momentul de față, marile companii farmaceutice am putea spune că conduc lumea. Cifra lor de afaceri este prima într-o ierarhie, depășind cu mult ce era în topuri, și anume comerțul cu armament. Veșnic a existat o concurență între vânzarea de arme și vânzarea de medicamente.

În pandemie, vânzarea de medicamente a explodat ca și cifră de afaceri. Ori, aceste mari producătoare de medicamente nu aveau niciun interes, mă gândesc, ca o soluție atât de simplă, să fie pusă în practică și să pătrundă pe piață.

Dacă autoritățile se trezesc în sfârșit și alocă acești bani, nu către OncoGen, nu către Păunescu, ci practic pentru testarea acestui produs al OncoGen, atunci lucrurile s-ar putea rezolva destul de repede și am putea reintra într-o cursă destul de strânsă.

Din ce am înțeles din discuțiile cu doctorul Păunescu, este vorba despre o a doua generație de tratament împotriva SARS-CoV-2 care duce la o imunizare mult mai serioasă, pe termen lung, pentru că e vorba despre un alt principiu, un principiu pe care ei l-au descoperit acum un an, și care din păcate nu a putut fi nici măcar testat, pentru că autoritățile au refuzat să aloce acești bani pentru testare.

Lupta împotriva COVID s-a redus la mască și la restricții. Iar soluția stă în vaccin”