• Preţul acţiunilor Bavarian a crescut cu 122% în ultimele trei luni, datorită cererii puternice pentru vaccinul împotriva variolei maimuţei.
  • Vaccinul a fost aprobat până acum în UE doar pentru tratarea variolei.
  • Compania a furnizat vaccinul mai multor ţări din UE în timpul actualei epidemii.

Comisia Europeană a aprobat comercializarea vaccinului Imvanex ca protecţie împotriva variolei maimuţei, aşa cum a recomandat săptămâna trecută Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Aprobarea pentru compania daneză Bavarian Nordic, care produce vaccinul, vine la doar o zi după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis o alertă de nivel înalt prin care a declarat epidemia de variola maimuţei ca fiind o urgenţă de sănătate globală.

Disponibilitatea unui vaccin aprobat poate îmbunătăţi în mod semnificativ gradul de pregătire a naţiunilor în lupta împotriva bolilor emergente, dar numai prin investiţii şi o planificare structurată a pregătirii biologice, a declarat Paul Chaplin, directorul executiv al Bavarian.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

Vaccinul, singurul care a obţinut aprobarea pentru prevenirea bolii variola maimuţei în Statele Unite şi Canada, a fost aprobat până acum în UE doar pentru tratarea variolei, scrie Reuters.

Dar compania a furnizat vaccinul mai multor ţări din UE în timpul actualei epidemii de variolă a maimuţei pentru ceea ce se numeşte utilizare off-label.

Aprobarea este valabilă în toate statele membre ale Uniunii Europene, precum şi în Islanda, Liechtenstein şi Norvegia. Preţul acţiunilor Bavarian a crescut cu 122% în ultimele trei luni, datorită cererii puternice pentru vaccinul împotriva variolei maimuţei.