• Florin Cîţu: Este nevoie de implicarea tuturor pentru susţinerea campaniei de vaccinare
  • Antreprenorii speră ca vaccinarea să-i ducă spre noua normalitate
  • Cifra de afaceri HoReCa a scăzut cu 80% în 2020
  • Din 400.000 de angajați în 2019, au rămas 280.000
  • EMA a decis ca vaccinarea cu serul J&J să continue

Restaurantele trebuie să includă în meniu și vaccinul anti-Covid. Localurile ar putea fi deschise mai repede la interior dacă toti angajații sunt vaccinați.

Ideea îi aparține lui Florin Cîțu, care a spus că ar fi ideal ca cei din horeca să se imunizeze și în acest caz funcţionarea localurilor n-am mai fi legată de incidenţă. Premierul a mai spus și că oamenii care se vor vaccina în cadrul companiei la care lucrează, îi vor putea aduce și pe membrii familiei.

Părerile sunt însă împărțite. Dacă unii antreprenori vor să se vaccineze și spun că businessurile lor ar trebui să aibă prioritate, unii sunt de părere că nu este etic să fie obligați să se imunizeze, iar guvernul ar trebui să le ofere măşti şi teste gratuite.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

„Cred că vaccinarea este o opţiune, dar și o datorie în acelaşi timp. Au trecut mai mult de 400 de zile de când am avut primul lockdown, le-am numărat pe fiecare în parte, ceea ce înseamnă că ne doream foarte mult să apară posibilitatea de a ne vaccina”, spune Cezara Tănase, angajata unui restaurant.

„Nu cred că putem vorbi de o vaccinare obligatorie, pentru că nu ar fi etic din punctul meu de vedere, ar trebui să fie la alegerea fiecărui restaurant, la alegerea fiecărui angajat al acelui restaurant, şi fiecare om în parte trebuie să aleagă pentru propia sa persoană, însă ar trebui să fim încurajaţi , să ni se prezinte atât riscurile cât şi beneficile unei vaccinări a industriei”, a spus şi Radu Ionescu, proprietar de restaurant.