• Vaccinul anti-COVID de la Pfizer a ajuns în Europa pe calea aerului
  • Avioanele au fost încărcate cu o cantitate de 5 ori mai mare de gheață uscată decât cea permisă în mod normal
  • Și alte companii se pregătesc să transporte doze de vaccin când acestea vor ieși pe piață

Vaccinul Pfizer a început să fie transportat cu avioanele United Airlines către locații diferite din Europa, de unde va putea fi distribuit. Aprobările vaccinului în UE sunt așteptate în a doua parte a lunii decembrie, de la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Decizia de a aduce deja vaccinul pe continent a fost luată pentru ca distribuirea acestuia să fie făcută cât mai repede după primirea aprobărilor, scrie Wall Street Journal.

United urmează să desfășoare curse între Chicago și Bruxelles, deoarece principalele laboratoare care dezvoltă vaccinul se află la Kalamazoo, Michigan și Puurs (Belgia).

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Transportul vaccinului a fost efectuat în condiții diferite, fiind nevoie de o cantitate enormă de gheață uscată. Toate acestea se datorează faptului că dozele de vaccin trebuie ținute la -75 de grade Celsius.

United Airlines a primit o aprobare specială prin care a putut încărca aeronava cu o cantitate de cinci ori mai mare de gheață uscată. De aceea și distribuția către cumpărători va fi o provocare. Alte companii aeriene își fac deja planuri pentru a putea transporta vaccinul când va fi nevoie.

Vaccinul are o eficiență de 95% și este necesară vaccinarea cu două doze la interval de aproximativ 20 de zile.

Până la sfârșitul anului, adică în cinci săptămâni, ne așteptăm să avem 50 de milioane de doze pe care să le distribuim în jurul lumii”, a spus Albert Bourla, CEO Pfizer.