• Vaccinul anti-Covid Pfizer/BioNTech a fost capabil să neutralizeze o nouă variantă a coronavirusului care se răspândește rapid în Brazilia.
  • Pfizer crede că vaccinul său actual este foarte probabil să protejeze în continuare împotriva variantei din Africa de Sud.

Vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer Inc. și BioNTech SE a reușit să neutralizeze o nouă variantă a răspândirii rapide a coronavirusului în Brazilia, potrivit unui studiu de laborator publicat luni în New England Journal of Medicine.

Sânge prelevat de la oameni cărora li se administraseră vaccinul a neutralizat o variantă modificată care conține aceleași mutații ale proteinei spike a variantei P.1 identificate inițial în Brazilia și care este considerată foarte contagioasă, a descoperit un studiu condus de cercetători ai companiilor și de la Universitatea Texas, potrivit Reuters.

Pfizer a constatat că vaccinul său neutraliza alte variante mai contagioase

Capacitatea de neutralizare a fost aproximativ echivalentă cu efectul vaccinului asupra unei versiuni anterioare mai puțin contagioase a virusului de anul trecut, au precizat cercetătorii. În studiile publicate anterior, Pfizer a constatat că vaccinul său neutraliza alte variante mai contagioase identificate pentru prima dată în Regatul Unit și Africa de Sud, deși varianta sud-africană poate reduce anticorpii declanșați de vaccin.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
CÎRSTOIU NU SE RETRAGE
ZIUA MONDIALĂ A ARTEI
TESLA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE O MAMĂ

Pfizer crede că vaccinul său actual este foarte probabil să protejeze în continuare împotriva variantei din Africa de Sud. Cu toate acestea, producătorul de medicamente intenționează să testeze o a treia doză, precum și o versiune reorganizată special pentru a combate varianta, pentru a înțelege mai bine răspunsul imunitar, notează sursa citată.