• Trei evenimente de natură teroristă au avut loc în decurs de câteva ore joi
  • Un militant islamist a ucis trei persoane în Catedrala Notre-Dame din Nisa
  • Un alt bărbat a fost împuşcat de agenţi în Avignon după ce ar fi încercat să comită un atac
  • Un militant islamist a comis un atac la un consulat al Franţei din Arabia Saudită

Francezii trăiesc din nou drama atacului terorist la doar două săptămâni după decapitarea profesorului Samuel Paty. Pe lângă atacul de la Catedrala Notre-Dame din Nisa, soldat cu 3 morți, alte două incidente suspecte a fi teroriste au avut loc joi.

Un individ suspect a fost împuşcat de poliţie în oraşul Avignon 

Un presupus militant islamist a fost împuşcat de agenţi de poliţie, joi la prânz, în oraşul francez Avignon, după ce a atacat un grup de persoane.

Un individ înarmat cu un cuţit a vrut să atace mai multe persoane, inclusiv agenţi de poliţie, pe o stradă din oraşul Avignon. Incidentul a avut loc joi la ora 11.15 (12.15, ora României).

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Agenţii de poliţie l-au împuşcat mortal pe agresor, afirmă surse citate de postul Europe 1.

Individul a scandat un slogan islamist în timpul agresiunii, astfel că autorităţile suspectează că este vorba de un atac terorist.

Potrivit publicaţiei La Provence, procurorul general al Franţei, Philippe Guémas, se va deplasa la locul incidentului.

Incidentul intervine după ce, în urmă cu câteva ore, un militant islamist a ucis trei persoane în Catedrala Notre-Dame din Nisa. Autorul acestui atac terorist a fost arestat.

Un militant islamist a comis un atac la un consulat al Franţei din Arabia Saudită

Un islamist saudit a fost arestat, joi dimineaţă, după ce a atacat un agent de securitate în faţa Consulatului Franţei din oraşul Jeddah, situat în sud-vestul Arabiei Saudite, afirmă surse citate de Agenţia France-Presse şi de postul Europe 1.

Islamistul l-a atacat cu un cuţit pe un agent de securitate, care a fost rănit. Atacul a fost confirmat de Ambasada Franţei din Riyad.

„Agresorul a fost arestat imediat de forţele de securitate saudite. Agentul de securitate a fost transportat la spital. Le cerem compatrioţilor noştri din Arabia Saudită să dea dovadă de vigilenţă maximă”, a transmis Ambasada Franţei.

Atacul intervine în contextul tensiunilor dintre Franţa şi ţări majoritar musulmane, după publicarea unor caricaturi cu Profetul islamic Mahomed.