Val de critici după ce o tânără însărcinată a publicat imagini cu micul dejun primit: „De ce plătim mii de lei lunar pentru CAS?”

Val de critici pe Facebook, după ce o femeie a publicat pe Facebook două fotografii cu mâncarea pe care ar fi primit-o o tânără însărcinată la Spitalul Judeţean Baia Mare: două felii de pâine, o felie de parizer, unt şi o cană cu ceai: „Oare de ce plătim mii de lei lunar pentru CAS?”.

Oare de ce plătim mii de lei lunar pentru CAS? Un mic dejun pentru o mămică internată în spital care are încă o viaţă în ea (este în 5 luni). Acasă mănâncă des, nu pentru că vrea ea (nu a fost o mâncăcioasă de când o ştiu), ci pentru că organismul ei şi sufleţelul ăla mic cer. Revin cu întrebarea – de ce plătim atâţia bani la CAS?”, îşi exprimă indignarea femeia.

Ea a postat două fotografii. Într-una apare o farfurie în care se află două felii de pâine, o felie de parizer, unt şi o cană de ceai, iar în cea de-a doua o farfurie cu mămăligă şi brânză.

Mâncarea de prânz la fel de toată jena… Poate îmi răspunde cineva? Eu aş pune directorul spitalului să mănânce meniul ăla. Poate aşa va schimba ceva”, conchide femeia.

Ulterior a postat la comentarii o altă fotografie cu ce a primit miercuri tânăra însărcinată la mic dejun: două felii de pâine, margarină şi puţină dulceaţă.

Postarea a fost redistribuită de sute de persoane şi a stârnit un val de critici la adresa sistemului de sănătate.