Vâlcea: Explozie la Uzina Mecanică Băbeni. Patru oameni au murit. Alte patru persoane, transportate la spital

Foto: arhivă IGSU

UPDATE 19.30. Procedurile nu au fost respectate: în camera unde s-a produs deflagraţia ar fi trebuit să fie o singură persoană

În camera unde s-a produs explozia de la Uzina Mecanică din Băbeni ar fi trebuit să fie o singură persoană, în schimb erau patru angajaţi. Toţi cei patru au murit, a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fîrtat.

„Este vorba de nişte proceduri care nu ar fi fost respectate, asta din primele date pe care le am. În primul rând că în camera unde s-a întâmplat explozia nu avea voie să intre mai mult de o persoană şi erau patru. Cele patru persoane decedate”, a spus prefectul.

UPDATE 16.54. ISU Vâlcea: Muncitorii lucrau a dezamorsarea unei mine antipersonal

Din primele informații, persoanele care se aflau în imediata apropiere lucrau a dezamorsarea unei mine antipersonal”, a spus Octavian Fulger, purtător de cuvânt al ISU Vâlcea, la Aleph News.

Este o operațiune foarte periculoasă. Mina antipersonal are o rază de acțiune de 30 de metri și este făcută să ucidă oameni. O simplă apăsare a unui dispozitiv poate produce detonarea explozibilului”, a spus Florin Jipa, de la Monitorul Apărării și Securității.

UPDATE 16.43. Patru persoane, transportate la spital

După verificările de la fața locului, s-a stabilit că patru oameni și-au pierdut viața și alți patru au fost răniți. Aceștia din urmă sunt transportați la spital.

Accidentul ar fi avut loc în timpul operațiunii de dezamorsare a muniției.

UPDATE 16.33. Bilanțul victimelor urcă la patru morți

Conform ISU Vâlcea, din primele informații sunt patru persoane decedate – trei bărbați și o femeie -, iar alte trei persoane conștiente sunt preluate de către ambulanțe și transportate la Spitalul din Vâlcea.

ȘTIRE INIȚIALĂ

O explozie s-a produs, joi după-amiaza, la Uzina Mecanică Băbeni. Trei oameni au murit, iar alți doi sunt răniți, inconștienți.

Isu Vâlcea anunță că intervine după o explozie generată de o mină antipersonal la Uzina Mecanică Băbeni.

În urma exploziei au rezultat trei persoane decedate și două inconștiente cu traumatisme.

„A fost alocat un echipaj de descarcerare, SMURD Bunești, 2 ambulante tip C și 2 tip B, un echipaj Asas de la Râmnicu Vâlcea. Deflagrația nu este urmată de incendiu”, conform ISU Vâlcea.