• Valeriu Gheorghiță a anunțat că din septembrie am putea administra doza trei.
  • Doza trei se va putea administra la șase luni de la schema completă.
  • Personalul medical și persoanele vulnerabile au prioritate la doza trei.

Autoritățile se pregătesc de administrarea dozei trei de vaccin. Doza suplimentară ar putea să fie administrată de la jumătatea lunii septembrie. Vaccinarea nu va începe însă înainte să avem o decizie a Agenției Europene a Medicamentului. Valeriu Gheorghiță spune ce categorii au prioritate la vaccinarea cu doza trei.

„Progresiv vor fi introduse celelalte categorii populaționale eligibile, dar vom începe simultan cu personalul medical, personalul social din centrele de îngrijire și persoane vulnerabile, însemnând cei peste 65 de ani și cu afecțiuni cronice și să nu uităm de cei rezidenți în căminele de bătrâni, în centrele de îngrijire pe termen lung”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Doza trei va putea fi administrată după șase luni de la vaccinarea cu schema completă.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Dacă vorbim despre schema de vaccinare de la compania BioNTechPfizer, a treia doză va fi cu același vaccin. Dacă vorbim de schema de vaccinare de la Moderna, a treia doză va fi cu vaccin de la compania Moderna. Dacă vorbim de vaccinurile pe bază de vectori virali, foarte probabil, dar avem nevoie de date și tocmai de aceea așteptăm datele științifice de la Agenția Europeană a Medicamentului și recomandarea centrului European de Control al Bolilor, probabil că se va face o schemă mixtă”, a mai transmis Valeriu Gheorghiță.