Valeriu Nicolae, scriitor și activist: „Am fost șocat de cât de multe diplome sunt de la colegiile de securitate, am fost șocat de nivelul de impostură, de numărul de contracte cu statul și de tupeu”

Valeriu Nicolae

Valeriu Nicolae

Am fost șocat de cât de multe diplome sunt de la colegiile de securitate. Am fost șocat de nivelul de impostură, de numărul de contracte cu statul și de tupeu. În Parlament este o cloacă, o hazna. Pericolul este că oamenii onești se simt descurajați. (…) Dacă ești impostor, trebuie să acoperi impostura cu cât mai multe diplome. Mediul academic are o problemă uriașă. Este îngrozitor că oamenii din mediul academic au făcut compromisuri uriașe. Am găsit 3 rude care erau în comitetul pentru doctorat. Ubicuitatea Parlamentarului român este îngrozitoare. Alina Gorghiu a fost prima găsită: făcea doctorat la Iași, masterat la Ploiești, altul în București, preda la 2 universități, era în 6 comisii parlamentare. O să încercăm să obținem prezențele de la universități. Universitățile ne-au refuzat, o să le dăm în judecată. Avem mai mulți doctoranzi în securitate decât în management și economie”, a declarat Valeriu Nicolae în emisiunea OFF/OnTheRecord pe Aleph News.

Raportul ONG-ului Integritate pe bune arată că o parte din parlamentarii României au și ani lipsă în CV, majoritatea au lucrat înainte la stat, iar o bună parte dintre ei derulează în continuare afaceri cu statul pe bani publici.

Astfel, potrivit raportului deja publicat, din 50 de deputați analizați, 16 au 16.859 de contracte cu statul din bani publici, derulate prin 33 de firme deținute de ei sau de apropiați, contracte în valoare totală de 2,3 miliarde de lei.

Iată ce spune despre toate acestea Valeriu Nicolae, coordonator al Integritate pe bune:

„Parlamentarii au goluri în CV-uri îngrozitoare. Noi nu știm ce a făcut Vlase până când a devenit subprefect de Bacău. CNSAS spune că oamenii ascund ce au făcut în timpul comunismului. La domnul Vlase au dispărut declarațiile de avere până în 2012. A.N.I. nu știe, nu vede, nu vrea să audă. 2010 a fost un an minunat la UNAP, o mulțime de oameni sus puși au terminat în același an. (…)

„Da, din 50 de deputați analizați, 23 au lucrat doar la stat. Haios este să te uiți și la soții. Parcă e un blestem: toți sunt la stat. Lanțul se poate rupe expunându-l. Alegătorii nu prea știu, nici eu n-am crezut că e nivelul ăsta de impostură. Ca să fii milionar din bani cu statul, trebuie să fii parlamentar sau rudă de parlamentar. Șansa cea mai mare ca să fii parlamentar e să fii ruda unui fost parlamentar, primar sau baron local. Este o combinație de lași și ticăloși în sistem care paralizează orice fel de mișcări. Doamna Furtună a trăit cu 7 lei pe zi, o alta a trăit cu – 45 de lei pe zi și și-a luat și un Land Rover. Averile le investigăm noi și avem de gând să dăm A.N.I. în judecată. Dacă analizezi CV-urile de la A.N.I., este la fel”.

„Sunt afaceri din contracte cu statul de 10 milioane de euro pe cap de parlamentar. La USR nu este același pattern. USR e mai bun decât alte partide, dar au și ei impostorii lor. În USR nu a fost nicio reacție, asta m-a speriat. USR e super împărțit, sunt minim 3 tabere care se urăsc cu spume. USR nu are experiență, are ego-uri inflamate. Cred că USR o să se rupă”.

„Avem nevoie de 200 de voluntari ca să ne mișcăm la ritmul pe care ni-l dorim. Deprofesionalizarea în ministere este foarte periculoasă. În ministere, nivelul este slab, oamenii buni au plecat. Domnul Budăi a fost șofer la DGASPC. În ministere este o rețea de nepotisme întinsă, fiecare depinde de tăcerea celuilalt. Oricine vine este văzut ca un corp străin. Am vrut să scoatem afară un secretar de stat pus de Ponta și hârtiile trebuiau să treacă și prin departamentul nevestei lui. Nu m-aș mai întoarce în sistem în niciun caz. (…)”

Cred că lumea s-a pleoștit, este doar o fază. Eu am încredere în nemulțumirile noastre. Oamenii își declară 2 proprietăți și au 26. Domnul Licu tot în 2010 și-a făcut doctoratul. Sunt cel puțin 4 miniștri în Guvernul României care au plagiat. Plagiatul e mult mai nenorocit. Faptul că tu furi intelectual e oribil, e o dovadă de super ticăloșie. Ei au furat ca să câștige foarte mulți bani prin înaintarea lor în grad. Avem nevoie de un moment zero. La Universitatea Babeș Bolyai sunt tot mai mulți oameni care se retrag de la doctorate. Statul pe burtă a devenit un sport național. Noi avem nevoie de echipe, nu de lideri mesianici. Noi documentăm impostura. Când vom fi maturi să acceptăm că nu mai trebuie votați impostori, vom avea documentele. Toate datele le punem la dispoziția publicului”, declară Nicolae vorbind despre reacția societății civile și a publicului dar și despre datele puse la dispoziția cetățenilor”

România Educată este cea mai sinistră glumă. Noi am văzut un dulap săsesc țeapăn și ne-am pus toată speranța în dulap, dar dulapul era gol. Viorica Dăncilă ar fi fost un președinte mai bun. Dăncilă nu se credea super deșteaptă, nu avea aroganța asta nesimțită”, a afirmat Valeriu Nicolae vorbind despre proiectul „România Educată” al lui Klaus Iohannis, în emisiunea OFF/OnTheRecord pe Aleph News.

Exit mobile version