• „Sper să nu fie gândul că după ce președintele Iohannis își termină acest al doilea mandat ar trebui să-și garanteze în vreun fel revenirea la conducerea PNL. Toți președinții României nu au mai avut succes în politica internă. O mișcare Putin – Medvedev nu este de conceput într-o democrație constituțională”.
  • „Criza politică nu poate fi deblocată decât prin demisia lui Cîțu. Dacă se stă în data de 25 septembrie, PNL va avea un președinte fără credibilitate politică”.
  • „Dacă USR PLUS va fi în opoziție până în 2024, s-ar putea ca alegătorii PNL să se îndrepte spre USR PLUS”.
  • „A fost grav încălcată Constituția. PNL face exact ceea ce făcea PSD de atâta vreme (…) Moțiunea de cenzură a arătat imaturitatea tactică și strategică a USR PLUS. Alianța USR PLUS cu AUR este împotriva firii”.

„Am asistat la o dinamitare a coaliției parlamentare. Este o idee dezastruoasă să rămână Cîțu chiar dacă piere lumea. În politică și în viață, cel mai grav este să ignori realitatea, să n-o vezi, sau dacă o vezi să n-o recunoști așa cum este. Când ești orb în fața realității, trăiești într-o lume paralelă, nu mai ai cum să fii eficient în acel moment. Când nu vezi realitatea, eșecul este garantat. A crede că prin disoluția acestei coaliții, alte soluții sunt posibile înseamnă a nega așteptările și speranțele celor care au ales PNL, USR PLUS și UDMR. Înseamnă a înșela așteptările celor care au crezut că acești 4 ani, 2021-2024, vor fi folosiți pentru a moderniza România, pentru a avea o acțiune coerentă în acord cu instituțiile europene, și o acțiunile care să fie eficace, care să aibă rezultate și-n economie, și-n structura politică a țării, și în instituții și în schimbarea modului de a face politică în România (…)

Dacă suntem puși în această alternativă „să rămână Cîțu chiar dacă moare lumea” asta înseamnă că o să murim pentru că nu vedem realitatea. (…) Sper să nu fie gândul că după ce președintele își termină acest al doilea mandat ar trebui să-și garanteze în vreun fel revenirea la conducerea PNL. Toți președinții României nu au mai avut succes în politica internă. O mișcare Putin – Medvedev nu e de conceput într-o democrație constituțională. (…) Eu sper ca Iohannis să nu sacrifice șansa României de dragul unui proiect politic personal. Singura soluție este să se renunțe la Florin Cîțu. Criza politică nu poate fi deblocată decât prin demisia lui Cîțu. Dacă se stă în data de 25 septembrie, PNL va avea un președinte fără credibilitate politică.(…) În firea lucrurilor este ca Florin Cîțu să-și dea demisia. Cu cât trece mai mult timp, cu atât mai multe pagube vor fi pentru PNL și România”, a declarat Valeriu Stoica, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

Valeriu Stoica: „Niciodată un partid mai mic nu va fi la dispoziția celui mai mare”

„Dacă PNL se aliază cu PSD, PNL va fi marele perdant din 204. Dacă USR PLUS va fi în opoziție până în 2024, s-ar putea ca alegătorii PNL să se îndrepte spre USR PLUS”, susține fostul președinte al PNL, Valeriu Stoica, arătând că „este inadmisibil că România n-are proiecte de țară”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Niciodată un partid mai mic nu va fi la dispoziția celui mai mare. Ce este important este cum negociezi, trebuie să ai răbdare. (…) Moțiunea de cenzură a arătat imaturitatea tactică și strategică a USR PLUS. Alianța USR PLUS cu AUR este împotriva firii. Firesc ar fi fost ca USR PLUS să iasă de la guvernare fără nicio moțiune de cenzură. (…) Schimbarea compoziției politice a Guvernului înseamnă vot. Se va ajunge la un vot în Parlament”, spune Valeriu Stoica, fostul președinte al PNL, comentând conflictul dintre USR PLUS și PNL.

„E adevărat că manevra făcută în Parlament pentru a amâna dezbaterea moțiunii este neconstituțională. În momentul când s-a depus o moțiune de cenzură, trebuie să respecți termenul constituțional. Aceste găselnițe cu semnăturile sunt nedemne pentru partidele politice și creează o mare umbră, un mare semn de întrebare în legătură cu soliditatea mecanismelor constituționale din România. Da, din momentul în care s-a citit, Constituția spune clar: în 3 zile trebuie dezbătută. A fost grav încălcată Constituția, grav încălcată Constituția. Mai țineți minte că timp de ani de zile am țipat împotriva faptului că PSD prin diferite manevre încălca Constituția? Păi acum ce face această structură politică din Parlament? În primul rând, PNL. Păi împreună cu USD încalcă Constituția. Adică face exact ceea ce făcea PSD de atâta vreme”, a declarat acesta.

Valeriu Stoica: „E nevoie de un DNA în care profesionalismul să câștige cel mai mult”

„Și în Justiție este distribuită puterea între PÎCCJ, MJ, Secția de Procurori a CSM și președintele României. Stelian Ion a încercat să elimine Procurorul General și președintele României din mecanism. Între Stelian Ion și Secția de procurori din CSM a fost o alianță. Distribuția puterii este bună pentru că fiecare îl împiedică pe celălalt să o ia razna. Factorul politic din numirile procurorilor șefi se poate reduce prin criteriile de selecție. Trebuie schimbat modul de alegere al membrilor CSM. N-are importanță unde va fi SIIJ, la DNA sau PG. Important sunt oamenii care lucrează în aceste structuri. (…) Insuccesele luptei împotriva corupției sunt cauzate de lipsa de profesionalism (…). E nevoie de un DNA în care profesionalismul să câștige cel mai mult. Erorile se pot reduce doar prin profesionalism”, spune Stoica, fost ministru liberal al Justiției, în prezent avocat.

„Dintre toate cele 3 puteri ale statului, cel mai bine funcționează puterea judecătorească. Da, sunt multe erori în Justiție și mulți oameni nemulțumiți. Dar aceste greșeli și erori n-ar trebui să întunece munca magistraților onești și cinstiți. Am întâlnit și mulți oameni mulțumiți de magistrați. (…) Erorile care s-au făcut în Justiție sunt cele care se văd. Problema este cum se autoguvernează Justiția ca să reducă erorile. Cu divizarea care există în CSM este foarte greu să te autoguvernezi. Politicile Justiției trebuie făcute chiar de CSM. Marea răspundere pe reformele Justiției o are CSM”, a afirmat Valeriu Stoica, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.