• Joi, Parlamentul a citit moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR împotriva Guvernului Florin Cîțu.
  • PNL, PSD și UDMR au blocat votul pe moțiunea de cenzură până la pronunțarea CCR.
  • Constituția prevede că la 3 zile după citire, moțiunea de cenzură trebuie supusă la vot.
  • Interviul cu Valeriu Stoica: mâine, ora 20.00, la OFF/On The Record, pe Aleph News.

Liderii PNL încalcă grav Constituția blocând Parlamentul și nelăsând să fie votată o moțiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu în termenul prevăzut de legea fundamentală. Nu-i așa că te-ai obișnuit să tot auzi asta din partea Opoziției? Dar cine mai este Opoziția la Putere în ziua de astăzi? Uite, surpriză, acuzațiile nu vin nici măcar din partea unui adversar liberalilor. Le spune pe toate la OFF/On The Record, chiar fostul președinte al PNL, fostul ministru de Justiție al liberalilor, Valeriu Stoica, acum un redutabil avocat.

Valeriu Stoica, avocat, fost președinte PNL: „E adevărat că manevra făcută în Parlament pentru a amâna dezbaterea moțiunii este neconstituțională. În momentul când s-a depus o moțiune de cenzură, trebuie să respecți termenul constituțional. Aceste găselnițe cu semnăturile sunt nedemne pentru partidele politice și creează o mare umbră, un mare semn de întrebare în legătură cu soliditatea mecanismelor constituționale din România“.

Așa cum știi, moțiunea de cenzură a fost citită cu scandal și lupte corp la corp în plenul Parlamentului. Și ce s-a întâmplat după aceea? PNL, PSD și UDMR n-au mai fixat data votului, folosind pretextul lui Cîțu care a contestat tot demersul la Curtea Constituțională. Cu 40 de ani de experiență în Justiție și o jumătate de secol de studiu al Dreptului, Valeriu Stoica dă verdictul: pentru salvarea lui Cîțu, PNL a ajuns ca PSD.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Valeriu Stoica, avocat, fost președinte PNL: „Da, din momentul în care s-a citit, Constituția spune clar: în 3 zile trebuie dezbătută. A fost grav încălcată Constituția, grav încălcată Constituția. Mai țineți minte că timp de ani de zile am țipat împotriva faptului că PSD prin diferite manevre încălca Constituția? Păi acum ce face această structură politică din Parlament? În primul rând, PNL. Păi împreună cu USD încalcă Constituția. Adică face exact ceea ce făcea PSD de atâta vreme“.

Urmărește interviul cu Valeriu Stoica, duminică, de la ora 20.00, în emisiunea OFF/On The Record, pe Aleph News.