• Continuă reacţiile în urma scandalului filării lui Radu Gavriş, adjunct al Poliţiei Capitalei
  • Ministrul Bode cere înlocuirea lui Gavriş din funcţia de coordonator al campaniei de luptă anti-Covid
  • Adjunctul Poliţiei Capitalei spune că s-a acţionat la pont şi nu consideră că a încălcat legea
  • Luptele de putere din MAI datează de mulţi ani

Lucian Bode, ministrul de Interne, vrea să îl retragă pe Radu Gavriş din funcţia de coordonator, în Poliţia Capitalei, al activităţilor de combatere a pandemiei.

Sancţiunea vine după ce Gavriş ar fi petrecut vineri seară, la Hanul lui Manuc, în Centrul Vechi, alături de alţi 26 de oameni. De altfel, adjunctul Poliţiei Capitalei a fost amendat cu 2.000 de lei şi e cercetat disciplinar. 

De cealaltă parte, Radu Gavriş spune că a stat la masă cu patru procurori, la o terasă, şi nu a încălcat nicio lege. În tot scandalul intră şi şeful poliţiei din Centrul Vechi, care denunţă un filaj ilegal, care îl avea ca subiect pe Gavriş. 

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Valeriu Şuhan, Monitorul Siguranţei Cetăţeanului: „Eu cred că asistăm cât se poate de clar la o manifestare cât se poate de concretă a luptei de putere în cadrul MAI. Toată acţiunea din seară respectivă este o acţiune operativă  de filaj. Folosirea abuzivă a structurilor operative din subordine, inclusiv prin manipularea  informaţiei operative, reprezintă ceva care mai degrabă se încadrează în materie penală. Din păcate, oameni din conducerea Ministerului de Interne şi din conducerea Poliţiei folosesc mijloacele operative ale muncii din Poliţie în interes personal, ceea ce nu e de acceptat. Nu trebuie să se uite prea departe (ministrul Bode), să se uite în jur şi să se manifeste cu fermitate, cu aceeaşi fermitate, ca cea subliniată în mesaj, împotriva generalilor, care se acoperă de glorie îndoielnică, după părerea mea.”