Judecătoria Sibiu a respins, vineri, cererea Biroului Electoral Municipal Sibiu de validare a primarului Astrid Cora Fodor, primar în funcţie şi câştigătoare la alegerile locale din septembrie 2020. Fodor a fost declarată incompatibilă printr-o decizie dată de Instanţa Supremă, în 2019.

Judecătoria Sibiu a transmis că a decis, vineri, să respingă cererea formulată de Biroul Electoral al Circumscripţiei Municipale Sibiu – nr. 1 pentru validarea mandatului de primar al Sibiului, atribuit lui Astrid Cora Fodor, în urma alegerilor locale desfăşurate în data de 27 septembrie 2020.

„A fost respinsă ca neîntemeiată cerere de intervenţie formulată de Astrid Fodor. Hotărârea urmează să fie comunicată prefectului judeţului Sibiu şi secretarului general al municipiului Sibiu, în vederea afişării la sediul unităţii administrativ teritoriale în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare”, se arată în decizia Judecătoriei Sibiu.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Decizia nu e definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică.

Astrid Cora Fodor a fost declarată incomptibilă, după ce Instnaţa Supremă a dat câştig de cauză ANI, printr-o decizie dată în mai 2019. Stare de incompatibilitate a fost constatată când Fodorera viceprimar, iar primar al Sibiului era Klaus Iohannis. Aceasta s-ar fi aflat, potrivit ANI, în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 – 3 iulie 2014, întrucât a deţinut şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu.