• Valoarea de piață a Bitcoin a depășit 1.000 de miliarde de dolari
  • Este a doua oară când valoarea de piață a bitcoin depășește 1 trilion de dolari
  • Moneda digitală a crescut cu peste 80% în acest an

Valoarea de piață a Bitcoin a depășit marți 1.000 de miliarde de dolari, pe măsură ce prețul criptomonedei a crescut, relatează CNBC.

Potrivit CoinDesk, Bitcoin a atins un maxim de 24 de ore de 54.029,85 dolari în jurul orei 11.35 a.m. ora Singapore, cu aproximativ 7% mai mare decât cu o zi înainte.

Este a doua oară când valoarea de piață a bitcoin depășește 1 trilion de dolari, prima oară fiind pe 19 februarie. Capitalizarea de piață a bitcoin s-a menținut la peste 1 trilion de dolari timp de câteva zile.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Chiar dacă Bitcoin este sub maximul său istoric de 58.332,36 dolari, moneda virtuală a cunoscut o creștere uriașă. Moneda digitală a crescut cu peste 80% în acest an și cu 570% în ultimele 12 luni.

Creșterea Bitcoin a fost atribuit mai multor factori, inclusiv participarea investitorilor instituționali mai mari și unor achiziții notabile de la corporații precum Tesla, Square și Microstrategy.

Duminică, producătorul chinez de aplicații Meitu a spus că a cumpărat nu numai bitcoin, ci și o altă criptomonedă numită ether. Ether se tranzacționa la 1.836,73 dolari în jurul orei 10:41 a.m. ora Singapore, în creștere cu aproape 7% față de o zi înainte, potrivit CoinDesk