• Peste 130 de incendii de vegetație afectează vestul Canadei în urma unei val de căldură neobișnuit.
  • Localitatea Lytton a înregistrat marți cea mai înaltă temperatură din Canada, de 49,6 grade Celsius.
  • Ulterior, localitatea a fost â distrusă de un incendiu.

 Peste 130 de incendii de vegetație – alimentate de fulgere – afectează vestul Canadei în urma unei val de căldură neobișnuit, relatează BBC.

Guvernul federal a anunțat că va trimite avioane militare pentru a asista serviciile de urgență din Columbia Britanică care luptă să controleze incendiile. La începutul acestei săptămâni, oamenii au trebuit să părăsească localitatea Lytton, care a înregistrat marți cea mai înaltă temperatură din Canada, de 49,6 grade Celsius și care a fost ulterior distrusă de un incendiu.

„În aproximativ 15 minute întregul oraș a fost cuprins de flăcări”, a declarat primarul Polderman pentru BBC. Vineri, British Columbia Wildfire Service a declarat că 136 de incendii erau active în toată provincia și că au fost înregistrate aproximativ 12.000 de fulgere în ziua precedentă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Temperaturi anormal de ridicate în zone din America de Nord

„Multe dintre acele fulgere au lovit în apropierea comunităților”, a declarat directorul operațiunilor Cliff Chapman. Alte sute de locuitori au fost avertizați că ar putea fi nevoiți să-și părăsească casele.

Ministrul Apărării al Canadei, Harjit Sajjan, a declarat că guvernul va oferi asistență, inclusiv elicoptere militare și personal pentru a ajuta la combaterea incendiilor și a ajunge la persoanele amenințate de flăcări.

Incendiile au forțat închiderea mai multor autostrăzi în ambele sensuri.

Autoritățile medicale au anunțat că valul de căldură ar fi contribuit la 719 decese din ultima săptămână – un număr „de trei ori mai mare” decât media din aceeași perioadă a anului.

În ultimele zile au fost înregistrate temperaturi anormal de ridicate în zone din America de Nord.

Experții spun că se așteaptă ca schimbările climatice să crească frecvența evenimentelor meteorologice extreme, precum valurile de căldură.