Cea mai mare provocare a noului preşedinte al SUA va fi valul doi al crizei financiare. Rata şomajului în Statele Unite a scăzut la 6,9% luna trecută, deşi analiştii estimau o rată a şomajului de 7,7% pentru luna octombrie.

Rata şomajului în SUA a scăzut peste aşteptări, de la 7,9% în septembrie, la 6,9% în octombrie. O surpriză care indică o revenire a pieţei forţei de muncă.

Economia americană a creat, astfel, 638.000 de locuri de muncă, în special în sectorul timpului liber şi în cel hotelier.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Dar cea mai puternică economie din lume rămâne cu o gaură de 10 milioane de locuri de muncă pierdute din februarie.

Iar valul doi al crizei Covid anunţă o iarnă grea pentru americani. Este una dintre problemele cu care se va confrunta preşedintele SUA, oricare va fi el.

„Riscul unei încetiniri a creării de locuri de muncă este mai mare pe fondul creşterii îmbolnăvirilor, ceea ce va duce la închiderea afacerilor şi pierderea locurilor de muncă”, a declarat Rubeela Farooqi, analist pentru High Frequency Economics.

Rata şomajului a ajuns la un nivel record de 14,7% în aprilie, iar SUA au sprijinit economia cu 2.300 de miliarde de dolari în criză.