• Unii au decis să se echipeze pentru a putea dormi cu prietenii lor în seara zilei de 31 decembrie.
  • În Hexagon, restricțiile impuse de Revelion sunt cât se poate de stricte.

Mulți francezi au decis să se echipeze pentru a putea dormi cu prietenii lor în seara zilei de 31, relatează La Voix du Nord și L’Est Républicain. Teama autorităților pare confirmată pe rafturile magazinelor specializate. În ultimele zile, vânzările de saltele gonflabile și paturi pliante au crescut peste tot în Franța. O achiziție care ar trebui să le permită oamenilor să se întâlnească de Revelion.

Francezii se pregătesc pentru un Revelion inedit. Stingerea între orele 20:00 și 06:00 va fi în vigoare în noaptea de 31 decembrie în toată țara. În ciuda recomandărilor de sănătate, unii au planificat deja să petreacă până în zori cu prietenii lor… sau să doarmă acolo. Sacii de dormit și saltelele gonflabile au fost luate cu asalt în multe magazine specializate.

Aceasta pasiune pentru raionul de camping a fost observată la mai multe magazine Decathlon din Franta. În ultimele zile, mai mulți clienți au cumpărat saci de dormit sau saltele gonflabile pe care le vor folosi în seara de 31 decembrie. „Unii oameni vin și cumpără mai multe deodată”, spune un angajat din magazin.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
AI 2% ȘANSE SĂ AI BILET LA ERAS TOUR
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Vânzări mai puține în timpul iernii, de obicei

Cum se explica această grabă pentru paturi suplimentare în mijlocul iernii? În aceste magazine, angajații au făcut rapid conexiunea. „În mod normal, în sezonul de iarnă vindem foarte puțin. Acestea sunt articole mai potrivite pentru camping și zilele însorite. Prin urmare, aveam mai puține stocuri și mulți oameni au ales să investească în anticiparea zilei 31 decembrie ”, explică unul din Besançon.

O explozie a vânzărilor care ar putea confirma dorința unora de a încălca regula celor șase la masă emisa de guvern. Și dacă aceste persoane sosesc înainte de 8 pm și pleacă după 6 a.m., va fi foarte greu pentru polițiști să ii descopere. „Nu avem puterea de a intra în casă în toiul nopții și de a amenda oamenii dacă ei nu deschid ușa”, a declarat un polițist sub condiția anonimatului.

Controale complicate

Pentru Revelion, este evident posibil să primiți oaspeți acasă, dar guvernul a recomandat să respecte o limită de maximum șase adulți, ca și în ajunul Crăciunului. Ministerul de Interne a asigurat că nu se prevede nicio sancțiune în cazul în care nu se respecta această regulă, deoarece nu este inclusă în lege. Cu toate acestea, poliția poate interveni într-o casă privată pentru zgomot pe timp de noapte, ca în fiecare zi a anului. Și, ca reamintire, cei mai nesăbuiți care ar dori să călătorească în timpul stingerii riscă în continuare o amendă de 135 de euro.