• În tot acest timp, a plouat foarte puțin.
  • Companiile de apă au fost criticate pentru lipsa de investiții în conductele și rezervoarele care asigură că apa iese la robinete.
  • Cea mai nedureroasă soluție ar fi fost să oprim schimbările climatice înainte ca acesta să pornească.

Vara aceasta ne-a oferit tuturor o imagine a ceea ce va urma pe măsură ce lumea se va încălzi și ne-a arătat ce trebuie să facem pentru a face față provocărilor viitoare date de schimbările climatice. În iulie, un sistem de înaltă presiune numit Azores High – care de obicei se află în largul Spaniei – s-a extins și s-a deplasat mai la nord, ducând temperaturile în Marea Britanie la 40 de grade Celsius.

În luna august a avut loc un al doilea val de căldură, deși temperaturile nu au atins înălțimile de la începutul verii. În tot acest timp, a plouat foarte puțin.

Companiile de apă au fost nevoite să pună în aplicare interdicții privind furnizarea apei, iar în alte părți ale țării, cisternele și camioanele încărcate cu apă îmbuteliată au ajutat oamenii să treacă prin perioade lungi de timp fără apă curentă. Companiile de apă au fost criticate pentru lipsa de investiții în conductele și rezervoarele care asigură că apa iese la robinete.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Apoi, în timp ce valul de căldură a izbucnit la începutul acestei săptămâni, ploaia s-a abătut asupra unor părți ale țării. În nord-estul Londrei, unele pluviometre au înregistrat până la 120 mm în aproximativ 24 de ore. În alte părți din Anglia de Est nu s-a înregistrat nicio ploaie.

La granița dintre Suffolk și Essex, unele drumuri au fost inundate, în timp ce 40 de plaje din întreaga țară au emis avertismente de poluare după ce apele reziduale s-au revărsat în urma precipitațiilor abundente.

Mark McCarthy, șeful Centrului Național de Informare Climatică al Met Office, a declarat că, în viitor, se preconizează că Regatul Unit va avea veri mai calde și mai uscate din cauza schimbărilor climatice. În același timp, se așteaptă ca perioadele scurte de ploi abundente să crească din cauza schimbărilor climatice.

Care este soluția?

Cea mai nedureroasă soluție ar fi fost să oprim schimbările climatice înainte ca acesta să pornească. Din păcate, această opțiune a trecut acum. În schimb, trebuie să ne adaptăm.

Trebuie să investim în infrastructură – să mărim canalizările, astfel încât acestea să fie capabile să gestioneze volume mai mari de apă într-un timp mai scurt, să construim drumuri capabile să reziste la căldura soarelui, să construim șine de cale ferată care să nu se deformeze la 40 de grade Celsius și să plantăm copaci pentru a menține zonele urbane răcoroase. Dar ar trebui, de asemenea, să ne adaptăm modul în care ne trăim viața.