• Vaticanul a început miercuri să ofere vaccinări gratuite împotriva COVID-19 persoanelor fără adăpost din Roma
  • Cardinalul Konrad Krajewski și-a asumat un rol personal principal în îngrijirea persoanelor fără adăpost din Roma
  • Aproximativ 25 de persoane fără adăpost care sunt îngrijite în facilitățile administrate de biroul de caritate au primit prima doz

Vaticanul a început miercuri să ofere vaccinări gratuite împotriva COVID-19 persoanelor fără adăpost din Roma, relatează Reuters.

Imunizările au avut loc în atriul sălii Paul al VI-lea, uriașul auditoriu unde au loc audiențe papale generale săptămânale, dar care a fost în mare parte dezafectat din cauza pandemiei coronavirusului.

Acestea au fost supravegheate de cardinalul Konrad Krajewski, șeful biroului de caritate papal, care și-a asumat un rol personal principal în îngrijirea persoanelor fără adăpost din Roma.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

Aproximativ 25 de persoane fără adăpost care sunt îngrijite în facilitățile administrate de birou au primit prima doză, iar mai multe grupuri vor fi vaccinate în zilele următoare, se arată într-un comunicat.

Săptămâna trecută, atât Papa Francisc, cât și fostul papă, Benedict, au primit prima doză de vaccin. Papa Francisc a spus într-un interviu la începutul acestei luni că toată lumea ar trebui să primească o doză de vaccin.

„Este o alegere etică, deoarece te joci cu sănătatea ta, cu viața ta, dar te joci și cu viața altora”, a spus el pentru postul de televiziune italian Canale 5.

De când Papa Francisc conduce Vaticanul, acesta a înființat o serie de structuri pentru a ajuta populația fără adăpost a Romei, inclusiv o clinică, dușuri publice și servicii de frizerie și tuns.