• ANRE va obliga furnizorii de electricitate să te informeze înainte să îți schimbe vechiul contor cu unul inteligent
  • Vei primi un formular în care vei vedea ce informații va transmite contorul furnizorului
  • Primul avantaj este că datele despre consumul tău vor fi transmise automat

ANRE va obliga furnizorii de electricitate să te informeze înainte să îți schimbe vechiul contor cu unul inteligent. Este vorba de un proiect de ordin al Autorității de Reglementare în domeniul Energiei, menit să țină cont de legislația pentru protecția datelor personale.

Astfel, atunci când ți se instalează un sistem de contorizare inteligentă a energiei electrice, distribuitorul de energie va avea la dispoziție 15 zile să anunțe furnizorul, ca în alte 15 zile, furnizorul să te informeze pe tine. Vei primi un formular în care vei vedea ce informații va transmite contorul furnizorului. De asemenea vei putea refuza transmiterea anumitor informații, dar nu cele care determină emiterea facturii, evident.

Care sunt avantajele acestor dispozitive?

Primul avantaj este că datele despre consumul tău vor fi transmise automat, nu va trebui să mai ții minte data la care să comunici indexul, nici nu va mai trebui să fii acasă atunci când firmele vin să verifice contorul la o anumită perioadă de timp.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Totodată, și avariile vor fi rezolvate mai repede, pentru că la datele transmise automat de contor intră și cele despre defecțiunile acestuia. Iar pentru distribuitor există avantajul că nu se mai poate fura curent, la propriu. Prin contorul smart, distribuitorii pot monitoriza mai eficient consumurile anormale de electricitate.