• Bărbatul arestat pentru uciderea lui Shinzo Abe era convins că fostul premier japonez avea legături cu un grup religios care i-a ruinat financiar mama. Asta a scris astăzi presa locală, citând poliția, relatează Reuters.
  • Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 de ani, șomer,fost militar este suspectat că s-a apropiat de Abe pe la spate și a tras două focuri cu o armă artizanală.
  • Atacatorul a fost prins de polițiști în apropierea locului faptei.

Bărbatul arestat pentru uciderea lui Shinzo Abe era convins că fostul premier japonez avea legături cu un grup religios care i-a ruinat financiar mama. Asta a scris astăzi presa locală, citând poliția, relatează Reuters.

Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 de ani, șomer,fost militar este suspectat că s-a apropiat de Abe pe la spate și a tras două focuri cu o armă artizanală.

Atacatorul a fost prins de polițiști în apropierea locului faptei.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Vecinii lui Yamagami au declarat pentru Reuters că acesta era retras și nu prea vorbea cu oamenii. Potrivit agenției de știri Kyodo, care citează surse din cadrul anchetei, el credea că Abe era un susținător al unui grup religios căruia mama sa îi făcuse o donație uriașă”.

Ziarul Yomiuri și alte surse media japoneze au declarat că atacatorul a declarat poliției că donația i-a provocat mamei sale falimentul și că o răzbună. El a mai spus că a pregătit asasinatul de luni de zile și că s-a gândit chiar să confecționeze o bombă, a adăugat postul de televiziune NHK.

Presa nu a menționat numele organizației religioase care l-a înfuriat pe atacator. Poliția a refuzat să comenteze publicațiile, potrivit Reuters.