• Marcel Vela a susținut o conferință de presă pe tema combaterii traficului de persoane
  • România a primit raport negativ pentru al doilea an consecutiv în ceea ce privește lupta împotriva traficului de carne vie
  • La sfârșitul declarațiilor, Marcel Vela a anunțat că în dotarea poliţiştilor români vor intra în curând echipamente noi menite să-i ajute în lupta contra infracţionalităţii

Marcel Vela, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti Adrian Zuckerman, ministrul Justiţiei Marian Cătălin Predoiu, şi Procurorul General al României Gabriela Scutea au susţinut o conferinţă de presă comună. Subiectul a fost combatarea traficului de persoane.

România a primit raport negativ pentru al doilea an consecutiv în ceea ce priveşte lupta împotriva traficanţilor de carne vie, iar Marcel Vela a anunţat că autorităţile române vor duce o luptă asiduă pentru stârpirea acestui flagel.

La final, Marcel Vela a anunţat că în dotarea poliţiştilor români vor intra în curând echipamente noi menite să-i ajute în lupta contra infracţionalităţii.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„M.A.I şi-a făcut datoria în tot ceea ce înseamnă combatarea traficului de persoane. Vă asigur că M.A.I rămâne angajat să coopereze cu celelalte instituţii, cât şi cu societeatea civilă şi partenerii externi pentru combatarea traficului de persoane.

N-a fost o figură de stil toleranţă zero pentru infracţionalitate. Cât de curând vă vom anunţa şi despre cea mai mare achiziţie pentru dotarea poliţiştilor, dotare care s-a lăsat aşteptată peste 40 de ani.

Din păcate, România rămâne pe lista de supraveghere pentru al doilea an consecutiv. Asta înseamnă că Guvernul nu a combătut eficient traficul de persoane.

Bandele de crimă organizată au traficat cu neruşinare oamenii ştiind că vor scăpa fără să fie pedepsiţi. Ne angajăm într-un nou program de toleranţă zero în ceea ce priveşte traficul de persoane. SUA se angajează cu toate resursele pentru a pune punct traficului de persoane. Dacă eşti traficant, nu te vei putea ascunde: nu în România, nu în Statele Unite, nu în Europa. S-a terminat, nu te vei putea ascunde.

Traficul de persoane şi crima organizată au ajuns la un nivel intolerabil în ţara noastră. Noi suntem aici pentru a pune capăt acestui fenomen. Ne vom concentra atenţia şi pe partea de prevenţie. Este important să dezvoltăm o educaţie în şcoli, să-i învăţăm pe copii cum să se protejeze şi cum să colaboreze cu autorităţile”, a declarat Marcel Vela.