Vela căuta motive să-l demită pe Arafat, iar acum plângeţi pe umerii lui

Vela căuta motive să-l demită pe Arafat, iar acum plângeţi pe umerii lui Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre
  • Liderul deputaţilor PSD spune că liberalii „plâng pe umerii lui Raed Arafat” acum, dar până la epidemie, ministrul Marcel Vela căuta motive pentru a-l demite
  • El critică Guvernul pentru că impune măsuri oamenilor, dar nu le oferă resurse
  • PSD va vota Hotărârea de Guvern

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a afirmat că acum liberalii „plâng pe umerii lui Raed Arafat”, dar până să vină epidemia, ministrul de Interne, Marcel Vela, căuta motive pentru a-l demite. El critică Guvernul şi spune că dacă Guvernul impune obligativitatea de a oferi măşti, ar trebui să le pună la dispoziţie cetăţenilor.

„V-am auzit plângând pe umerii dr. Raed Arafat. Mi-ar fi şi jenă, ţinând cont de faptul că e cunoscut, ştim cu toţii, că acum două luni, trei luni, ministrul Vela cerea rapoarte peste rapoarte şi căuta pretexte pentru a-l demite. Stau şi mă întreb, dacă v-ar fi ieşit acest plan, cine ar fi dus lupta cu acest COVID-19? Cîţu? Velea? Grindă? Cine o făcea?”, a spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, în plenul Camerei Deputaţilor.

Social-democratul a spus că PSD a fost nevoit să intervină asupra proiectului Guvernului. 

„A fost necesar să oprim abuzurile grosolane, prin care pensionarii care depăşeau cu 2-3 minute ora până la care puteau ieşi din casă, primeau amenzi de 20.000 de lei, două sute de milioane vechi. Probabil că în vilele de protocol, unde locuiesc cei de la Guvern, e foarte mică suma asta”, a argumentat el.

Alfred Simonis a spus că dacă obligi cetăţenii să poarte mască, trebuie să le pui la dispoziţie persoanelor vulerabile, defavorizate.

„Îl auzeam ce Cîţu cămătaru, că avem o mare creştere economică… astăzi, alt domn spunea că nu ne putem permite această cheltuială cu măştile. Hotărâţi-vă. Avem creştere și avem bani? Sau nu avem?”, a conchis acesta.

El a anunţat că PSD va vota Hotărârea Guvernului, cu modificările aferente şi nu va permite abuzurile.