• Au izbucnit sute de proteste în Venezuela din cauza lipsurilor
  • Președintele Venezuelei este Nicolas Maduro, un fost șofer de autobuz
  • Nicolas Maduro îl acuză pe Donald Trump că „fură benzina poporului”

Venezuela este o țară care ar trebui să fie bogată, dar care a fost ruinată de o administrație proastă. Statul din America Latină are cele mai mari rezerve de petrol din lume. Cu toate acestea, din cauza regimului radical de stânga condus de fostul șofer de autobuz Nicolas Maduro, au ajuns să importe benzină – și nu de oriunde, ci din Iran, unul dintre puținii prieteni pe care îi mai are Venezuela.

Aproape toată benzina, și așa puțină, ajunge mai ales în capitala Caracas. Chiar și aici, șoferii stau la cozi de kilometri în fața benzinăriilor.

Harry Arenas, șofer din Caracas:În celelalte regiuni nu este benzină, nu este gaz, nu este lumină. Ce se întâmplă?”

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Din cauza lipsurilor, sute de proteste au izbucnit în Venezuela în ultimele zile. Forțele de ordine le-au reprimat.

Nicolas Maduro, care a pus țara pe butuci de când a preluat puterea de la Hugo Chavez în 2013, a găsit vinovatul – Trump, care „fură benzina poporului”

Nu a menționat nimic despre faptul că producția de petrol a Venezuelei a ajuns la nivelul din 1945 – 374.000 de barili pe zi, mai puțin de 10 la sută din capacitatea totală – sau că rafinăriile locale abia pot procesa jumătate din această cantitate, și așa mică, deoarece merg din avarie în avarie după ani fără investiții și reparații.