• Președintele Iohannis nu știe cum să se poziționeze precis și nu își asumă eventualele restricții pentru nevaccinați.
  • Al doilea om în stat, Anca Dragu, șefa Senatului, nu crede în pedepse și obligativitate, ci în bucata de zahăr.
  • Șeful de partid al Ancăi Dragu o contrazice. E doar o chestiune de timp, spune Barna, până când unii dintre noi vor face vaccinul. Obligatoriu.

E mai simplu să afli cum mergi la restaurant, în vacanță, în Vestul Eurpei decât să știi la ce te ajută certificatul digital, la tine acasă.

Dacă mare parte din țările UE știu deja ce vor să facă la ora asta cu vaccinarea – dacă e bine să fie obligatorie sau nu, în România oficialii se mai gândesc.

Președintele Iohannis nu știe cum să se poziționeze precis și nu își asumă eventualele restricții pentru nevaccinați. Îi e teamă de măsuri discriminatorii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

„Eu cred că e foarte important să lucrăm pe conștientizare. Nu putem să-i constrângem pe oameni să facă anumite lucruri pe care nu le înțeleg. (…) Interdicții neexplicate, după părerea mea, nu ne duc foarte departe. Chiar dacă este posibil să se introducă anumite restricții, pentru nevaccinați, în locuri neesențiale, cum ar fi restaurantele și cinematografele, nu rezolvă problema”, a spus, miercuri, Klaus Iohannis.

Al doilea om în stat, Anca Dragu, șefa Senatului, nu crede în pedepse și obligativitate, ci în bucata de zahăr.

„Eu sunt de părere că măsurile de stimulare sunt mult mai bune decât restricțiile. Pentru că așa funcționează măsurile de politici, în general. În momentul în care vii cu barda, reacția este una de reținere”, a spus Anca Dragu.

Șeful de partid al Ancăi Dragu o contrazice. E doar o chestiune de timp, spune Barna, până când unii dintre noi vor face vaccinul. Obligatoriu.

Da, există posibilitatea să ajungem în situația să trebuiască să luăm o măsură de genul vaccinarea este obligatorie pentru medici. Astăzi, nu discutăm despre vaccinarea obligatorie pentru nicio categorie, însă nu este un scenariu care trebuie eliminat pentru că lucrurile dacă se vor agrava trebuie luate măsuri”, explica Dan Barna.

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, spune ferm că și dacă vine valul 4, business-urile trebuie să rămână deschise. Dar, nu știe dacă folosirea certificatului verde e o soluție.

Guvernul, oricum, nu se grăbește să-și asume o decizie pe restricțiile nevaccinaților. De ce? Pentru că premierul nu crede că valul 4 ne va lovi serios. Suntem pregătiți pentru orice scenariu, dar eu vă spun că nu cred că vom mai avea o situație ca până acum. E adevărat, s-ar putea să mai fie perioade, asta nu neg, dar ceea ce am văzut până acum – nu., este de părere Năsui.