• Maia Sandu a câștigat primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale
  • Maia Sandu are peste 3 procente în fața lui Igor Dodon
  • Diaspora moldovenească, participare record la alegerile de ieri
  • Candidaţii depind de voturile lui Renato Usatîi, un politician controversat
  • Usatîi a strâns peste 17 la sută din voturi

Răsturnare de situaţie la Chişinău. Maia Sandu i-a luat faţa lui Igor Dodon la alegerile prezidenţiale de ieri, deşi mai toate sondajele îl dădeau pe actualul preşedinte pe primul loc.

Diferenţa dintre cei doi candidaţi e de 3 procente. Diaspora moldovenească s-a mobilizat masiv. A avut o participare record, deşi e pandemie şi au fost deschise mai puţine secţii de vot în ţările din Vest. Meciul se va relua peste două săptămâni, în turul doi.

Maia Sandu: „Ieri în Moldova au câștigat oamenii. Voi sunteți marii câștigători ai primului tur. Ieri oamenii Moldovei au demonstrat că țara noastră se poate uni împotriva hoției și a fărădelegii, că țara noastră se poate uni pentru a înfrunta răul.”

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

Igor Dodon: „Diaspora a fost foarte activă la aceste alegeri. Este un electorat paralel al Republicii Moldova. Acest electorat are propria viziune și propriile preferințe politice și în mare parte aceste preferințe ale diasporei se deosebesc, se află în disonanță cu preferințele populației majoritare care locuiește și muncește acasă, în Moldova.”


Basarabia nu înseamnă doar corupție, sărăcie și jocuri politice. Mai înseamnă talente și artiști care au reușit să se remarce în showbiz-ul românesc, printre ei este și Mihail.

  • Mihail: E o vibrație specială când mergi acasă
  • Mihail: Norocul nostru e că am prins şi muzica românească, şi muzica rusească
  • Mihail, despre cum a obţinut succes în industria muzicală românească

Mihail, cântăreț: „Am petrecut 18 ani în Republica Moldova, chiar daca m-am născut în Rusia. Obiectiv, mă leagă amintirile, e o vibrație specială când mergi acolo, acasă, unde am crescut, copilărit, există o sursă cu care ma conectez. Și accentul, da, va rămâne cu mine toată viața.”

Mihai spune că merge foarte rar acasă pentru că părinții sunt plecați în altă țară.

Mihail, cântăreț: „Sunt rudele, am prieteni din copilărie și din liceu, dar viața se transformă și nu mai ții așa mult legătura.

Hit-ul e doar partea aia mică

Mihail, cântăreț: „E foarte multa muncă în spate, hit-ul e doar parea aia mică și superficială care se vede. Până ajungem la hit muncim 3-4 ani în studiou ca să scoatem acel hit. Cred că și datorită influenței muzicii rusești muzica rock vine cu linii diferite, armonii, sunt mai bogate piesele. Norocul nostru e ca am prins și muzica românească și muzica rusească. Eu de când am venit nu am avut intenția de a imita sau a copia, sau de a reconstrui un concept.”