• Pe scena politică au încercat mai mulți artiști să pătrundă de-a lungul timpului
  • Stanislav Trifonov este cântăreț și a fost o surpriză la alegerile din Bulgaria
  • Kanye West și Arnold Schwarzenegger și-au încercat și ei norocul în SUA

Se spune că scena este destul de mare pentru toți cei talentați. Dar nu şi cea politică. De-a lungul timpului mai mulți artiști și-au dorit funcții importante în conducerea țărilor natale.

Pornim de la cel mai actual. Stanislav Trifonov este un cântăreț și totodată om de televiziune care a oferit o mare supriză la alegerile din Bulgaria, din acest weekend. Formațiunea sa populistă a ieșit pe locul doi.

Există o asemănare între el și showman-ul Volodimir Zelenski, care a câștigat în 2019 președinția Ucrainei. Ambii s-au folosit de emisiuni sau producții televizate pentru a critica guvernul. Iată o secvență doveditoare.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

În România controversatul jurnalist, Dan Diaconescu a anunțat pe 25 iunie 2010 că va candida la președinție după ce a înființat „Partidul Poporului”. Și tot în Europa, Beppe Grillo, comic, actor și blogger italian a ajuns cu partidul „Mișcarea 5 stele” în parlamentul italian.

În America rapperul Kanye West a candidat pentru postul de președinte. Acesta a reușit să obțină 60.000 de voturi în 12 state. Campania acestuia a costat peste 11 milioane de dolari, dintre care 10 au fost donați chiar de el.

Rămânem în Statele Unite și-ți reamintesc că și Arnold Schwarzenegger a vrut să ajungă la Casa Albă. Chiar și așa. Din 17 noiembrie 2003 până în 3 ianuarie 2011 a fost cel de-al 38-lea guvernator al statului California.