Viața de noapte din Wuhan revine la normal: petreceri cu mii de oameni în cluburi și pe străzi. Niciun caz de Covid-19 în oraș din luna mai

PROFIMEDIA.RO
  • Viața de noapte din Wuhan revine la normal, în urma pandemiei de coronavirus
  • Nu au mai fost înregistrate cazuri cu transmitere în cadrul comunității din luna mai

Locuitorii orașului Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus, învață din nou cum să petreacă și cum să se distreze, informează Reuters.

„După primul val al epidemiei în Wuhan și după eliminarea restricțiilor, mă simt de parcă m-am născut a doua oară”, spune Zhang, de 29 de ani, angajat al unui magazin de textile din centrul orașului chinez.

Grupuri nenumărate de petrecăreți se desfășoară pe străzile orașului, cu toții fără măști, fumând și jucându-se pe străzi cu arme automate de jucărie și baloane. De șapte luni orașul a eliminat restricțiile, iar viața de noapte prinde din nou contur.

Dacă în alte orașe mari din lume, acest scenariu este imposibil, în Wuhan tinerii petrec, mănâncă street-food și au aglomerat cluburile de noapte, pentru a compensa timpul pierdut.

În Wuhan nu a mai fost înregistrat nici un caz de COVID-19 transmis în cadrul comunității de pe data de 10 mai. 3.900 de decese din cele 4.634 înregistrate în China s-au petrecut în orașul epicentru.