• Autoritățile din Mauritius nu reușesc să pună capăt dezastrului ecologic.
  • În timpul operațiunii de curățare, voluntarii au găsit în apele uleioase, zeci de anghile și stele de mare moarte.
  • Activiștii se tem că nava s-ar putea rupe în două și alte mii de tone de petrol se vor scurge în lagună.

În timpul unei operațiuni masive de curățare, voluntarii din Mauritius au găsit în apele uleioase, zeci de anghile și stele de mare moarte, scrie Reuters. Dezastrul a început după ce o navă a lovit un recif de corali și aproximativ 1.000 de tone de petrol s-au scurs într-o lagună a Oceanului Indian.

Totodată, activiștii spun că au găsit crabi și păsări marine pe moarte. Cei implicați în misiunea de curățare au spus că există riscul că alte mii de tone de combustibil să fie eliberate în lagună. „Nu știm ce se poate întâmpla mai departe cu nava, s-ar putea rupe mai mult”, spune voluntarul Yvan Luckhun.

„Există o anumită furie și unele critici din partea societății civile, conform cărora guvernul ar fi trebuit să reacționeze din timp”, a afirmat Vikash Tatayah, directorul conservării Fundației Mauritius Wildlife. Nava se afla la sol de aproape două săptămâni, iar guvernul nu a răspuns imediat, acuză el.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Peisajul din ultimele zile arată cât de mare a fost dezastrul: foarte multe scurgeri de culoare neagră în apa albastră se deplasau spre lagune, spre recifele de corali și spre plajele idilice cu nisip alb al insulei Mauritius.