Vicepremierul Kelemen Hunor spune, după ce sporurile bugetarilor au fost făcute publice de fostul ministru al Muncii, că Guvernul va analiza sporurile, însă „dacă în 2021 spui că este un risc să lucrezi la calculator, aruncă şi telefonul mobil la gunoi”.

Întrebat miercuri dacă Guvernul ia în calcul ca de anul viitor modificarea sporurilor bugetarilor, Kelemen Hunor a spus că nu a văzut lista sporurilor bugetarilor publicate de fostul ministru al Muncii, dar Guvernul va face o analiză a tuturor sporurilor şi o modificare a Legii salarizării.

Până când nu vedem în Guvern şi în coaliţie mai multe, nu pot să vă spun. Există un risc de spor pentru muncă la calculator. Nu cred că este un spor care trebuie păstrat în continuare. Dacă în 2021 spui că este un risc să lucrezi la calculator, atunci aruncă şi telefonul mobil la gunoi şi să nu mai deschizi calculatorul. Nu poate exista un astfel de spor şi am menţionat unul singur”, a declarat vicepremierul.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Acesta a adăugat că veniturile nu vor fi modificate în acest an.

Fostul ministrul al Muncii, Violeta Alexandru, a făcut public un centralizator al sporurilor din domeniul bugetar: „Am terminat de centralizat informaţiile. 7 familii ocupaţionale de funcţii bugetare (învăţământ, sănătate şi asistenţă socială, cultură, diplomaţie, justiţie şi Curtea Constituţională, apărare, ordine publică şi securitate naţională, administraţie). Peste 50 de tipuri de sporuri (încă mai documentez) – de la spor pentru condiţii de stres/suprasolicitare neuropsihică, la spor pentru munca în ture, spor pentru gestionarea informaţiilor clasificate sau pentru păstrarea confidenţialităţii. Şi vechimea în muncă aduce o majorare a salariului la nivelul posturilor cu aceleaşi cerinţe/responsabilităţi. Şi dacă eşti nominalizat în proiecte din fonduri europene eşti avantajat – primeşti o majorare a salariului de până la 50%. Personalul bugetar beneficiază şi de indemnizaţie de hrană (347 lei/lună) şi, desigur, de vouchere de vacanţă”.